Učenici OŠ „Gornja Vežica“ posjetili Galeriju „Zajc“: „KAO DA SAM UŠAO U PORTAL KOJI VODI U NOVU DIMENZIJU, KAZALIŠTE JE PRAVO ČUDO“

30. ožujka 2022.

Učenici petih razreda OŠ „Gornja Vežica“ za svoj su prvi organizirani izlazak iz škole u ovo pandemijsko vrijeme izabrali posjet Kazališnoj galeriji „Zajc“. Njihov izbor se pokazao savršenim, naročito ako je suditi po dojmovima što su nam ih poslale njihove razrednice. Uz učeničke dojmove su nam napisale: „Bio je to višestruki dobitak – učenici su osnaženi u nadi da će život opet poteći uobičajenim tijekom i uvedeni su u kazališnu čaroliju koja se u satu obilaska uspješno nadmetala s čarolijom virtualnoga svijeta kojem se učenici svakodnevno s lakoćom prepuštaju. Kazalište je bar na trenutak pobijedilo zahvaljujući zanimljivom postavu i vještom vođenju.“ A vodila ih je Tamara Šanko Ajdini kojoj se, ukoliko želite organizirano posjetiti Galeriju s polaznicima odgojno-obrazovnih ustanova, možete javiti na e-mail tamara.sanko.ajdini@hnk-zajc.hr ili na tel. 051/355-924.

 

Ako još niste posjetili našu Kazališnu galeriju, sigurno ćete to poželjeti nakon što pročitate dojmove učenika s Gornje Vežice:

Kada sam zakoračila na prvu stepenicu kazališta, osjećala sam se kao da sam ušla u vremenski stroj i vratila se više desetljeća unazad. Najzanimljivije su mi bile kazališne anegdote i osobne priče o kazalištu naše voditeljice. Predlažem da ih bude više… Kada bih mogla, vratila bih se u vrijeme kada je kazalište nastalo.

Mia Manzoni, 5. a

 

Najzanimljiviji su mi bili kostimi i pogled s balkona. Osjećala sam se kao balerina koja uspije izvesti čarobnu koreografiju. Posjetite galeriju „Zajc“ da vidite balkon i vrata Ivana Zajca uz koja ćete se nasmijati.

Lana Česnik Stepić, 5. a

 

Najzanimljiviji su mi bili raskošni kostimi Šume Striborove. Očarale su me tamnozelene ljuske, a okolina u koju su smješteni još je ljepša. Osjećao sam se kao da sam iz hodnika ušao u tajanstvenu šumu. Bio sam uzbuđen tijekom posjeta i pomislio sam: “Možda budem drukčije gledao svijet poslije ovoga.“

Matej Sabio, 5. a

 

Bila sam uzbuđena i zadivljena haljinama i šeširima koje smo smjeli isprobati. Mislim da u ovakvom posjetu ništa ne bi trebalo mijenjati. Rado bih češće gledala probu glumaca.

Petra Rabar, 5. a

 

U galeriji „Zajc“ bilo i je izrazito zanimljivo. Anegdote kao da su oživjele izloške. Mogao sam se vratiti u prošlost i na neki način vidjeti i čuti sve što se događalo. Bilo mi je lijepo gledati kazalište s najviših sjedala, vidjeti pripreme za probu, na kraju čak i staviti šešir koji je netko davno nosio na predstavi. Drago mi je da je moj rukopis u vremenskoj kapsuli. Zbog svih svojih spoznaja jedino mogu reći – bilo je VRH.

Thomas Velčić, 5. a

 

Najzanimljivije mi je bilo kada smo došli u galeriju gdje me je zlatna boja sa slika toliko uvukla kazališnu ljepotu i čaroliju da da nisam htjela izaći.

Paula Šupraha, 5. b

 

Lijepi kostimi, mini pozornica i vrh kazališta na kojem sam se osjećao kao da sam u zrakoplovu… Kazalište me je iskreno šokiralo, toliko je lijepo iznutra.

Antonino Večerina, 5. b

 

Najzanimljiviji mi je bio klavir koji nam je pokazao svoju unutrašnjost. Čarobne su priče o kazalištu budile radost u meni, no ipak možda bi trebalo malo manje pričati o povijesti uz godine, a još više razgledavati.

Greta Kopp, 5. b

 

Kada sam se uvukao u kazališnu ljepotu, nije bilo izlaza.

Luka Broznić, 5. b

 

Kada kupiš ulaznicu za galeriju „Zajc“, to je kao da kupiš ulaznicu u drugi svijet. Dočeka te oluja boja i mašte.

Martin, Štiglić, 5. b

 

Kada sam ušao u kazalište, osjećao sam se kao da sam ušao u neki portal koji vodi u novu dimenziju, dimenziju bajki, priča, glazbe, smijeha i mašte s beskonačnom igrom i zabavom. Mogu vam reći, kazalište je pravo čudo.

Bruno Sertić, 5. b

 

Kada sam se uspinjao uza stube, kao da sam prolazio kroz vrijeme. Očarale su me zgode koje su se događale u kazalištu. Mnoštvo kostima i rekvizita potakli su mi maštu. Cijelo vrijeme nisam mogao skrenuti pogled sa svega što je izloženo.

Luka Šupe, 5. c

 

Oduševila me je mala pozornica. Voditeljica Tamara bila je jako zabavna i širila je dobru energiju. Nasmijala nas je pričom o zaključanom Zajcu i njegovoj ženi.

Hanna Husić, 5. c

 

Izvana mi se kazalište učinilo malim, ali iznutra je veliko. Puno je brojnih ljudi koji se trude da publici predstava bude zanimljiva i zabavna. Od redatelja i kostimografa do glumaca sa svih strana svijeta. Čak i slike na stropu uživaju gledajući predstave.

Marko Vuksan, 5. c