UNIKATNE MAPE UČENIKA CENTRA ZA AUTIZAM

20. listopada 2015.

U foyeru Kazališta predstavljene su uložne mape za programske knjižice predstava HNK Ivana pl. Zajca što su ih oslikali korisnici riječkog Centra za autizam. Mape, od kojih je svaka unikat,  napravljene su od dviju povezanih šperploča, a prednju su oslikali korisnici Centra na kreativnim radionicama pod vodstvom likovne terapeutkinje Vesne Slavuj.
Intendant riječkog Kazališta Oliver Frljić zahvalio se gospodinu Bojanu Kućelu, direktoru drvnog centra KRIN d.o.o.  koji su se odazvali akciji i poklonili tisuću komada mediapana prilagođenih dimenzijama programskih knjižica riječkog Kazališta. Također se zahvalio Centru za autizam i njihovim korisnicima na predivno oslikanim mapama te se izrazio nadu da će posjetitelji Kazališta prepoznati vrijednost njihova kreativnog rada.

Riječki Centar za autizam trenutno broji 26 korisnika do 21 godine i 8 odraslih korisnika. Autizam je vrlo slojevit poremećaj i sa svakim korisnikom individualno radi tim stručnjaka, od defektologa, logopeda, likovnih terapeuta, asistenata u nastavi i drugih, istaknula je voditeljica Centra Sandra Čavrak. Također je napomenula kako je iznimno sretna zbog nastavka ove hvalevrijedne suradnje s riječkim Kazalištem.

Uložne mape nastavak su uspješne suradnje HNK Ivana pl. Zajca i Centra za autizam kojom se promiče važnost prihvaćanja osoba koje su „drugačije“. Suradnja je započela u siječnju 2015. prigodom premijere predstave „Vincent“ Olje Lozice koja se bavi upravo temom autizma. Tada je bio organiziran okrugli stol o temi autizma i rada s autističnom djecom, s ciljem dodatnog aktualiziranja i senzibiliziranja lokalne zajednice, a organizirana je i prodajna izložba radova korisnika Centra za autizam. Suradnja je nastavljena koncertom „Glazbom pomažemo“ koji je održan u travnju 2015.  u organizaciji Lions kluba Sušak i HNK Ivana pl. Zajca, kada je  prihod od ulaznica bio namijenjen riječkom Centru za autizam.

Svoju unikatnu mapu u koju ćete odlagati kazališne programe, možete nabaviti u kazališnom atriju  prije svake predstave dobrovoljnim prilogom u donatorsku kutiju,  a sav prikupljeni prihod namijenjen je upravo riječkom Centru za autizam.

Foto & Video galerija