„VARIAZIONI ENIGMATICHE“ / „ENIGMATSKE VARIJACIJE“: TAJNE I LAŽI U BORBI ISTINE

25. siječnja 2022.

Predstava „Variazioni enigmatiche“ / „Enigmatske varijacije“ u režiji Neve Rošić i prema najpoznatijem tekstu Éric-Emmanuela Schmitta na programu je u petak 28. siječnja s početkom u 19,30 sati u Dram(m)a centru Zajc. Duodrama u izvedbi Aleksandra Cvjetkovića i Mirka Soldana uprizorit će verbalni dvoboj dvojice posve različitih muškaraca. S jedne strane, osamljeni genije Abel Znorko (Aleksandar Cvjetković), dobitnik Nobelove nagrade za književnost koji živi daleko od ljudi i civilizacije, na dalekom otoku Rösvannöy usred Norveškoga mora i prisjeća se žene koju je strastveno volio, s kojom je dugo razmjenjivao pisma. S druge strane, Erik Larsen (Mirko Soldano) plahi je, ali uporan novinar koji dolazi intervjuirati slavnog pisca povodom izdavanja Znorkove nove knjige, epistolarnog romana sastavljanog od ljubavnih pisama, što znatno odstupa od dotadašnjeg njegovog opusa.

Postoji li poveznica između Znorka i Larsena? Koji je skriveni motiv novinara? Kako to da jedan zajedljivi ekscentrik mizantrop pristaje dati intervju? Tajne i laži uvijaju se u sve složeniju zagonetku…

Dođite u petak na izvedbu i otkrijte tajne dvojice muškaraca uz dramatične i emotivne zaokrete u borbi opake istine. A odmah po završetku predstave ostanite na razgovoru s glumcima te ravnateljem Talijanske drame Giuliom Settimom!

Video: Fanni Tutek-Hajnal

 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico