VEČERAS POSLJEDNJA PRIGODA DA POGLEDATE “OTELLA”

23. travnja 2018.

Večeras, 23. travnja, posljednja je prilika da pogledate “Otella”, najbolju operu u Hrvatskoj u posljednje dvije sezone, ovjenčanu Nagradom hrvatskog glumišta.
Izvedba s početkom u 19 sati dio je Trilogije Verdi-Shakespeare-Surian, jedinstvenog opernog projekta u Hrvatskoj. Pod dirigentskim vodstvom maestra Zorana Juranića, u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, u glavnim su rolama Luis Chapa, Anamarija Knego i GIorgio Surian.

Podsjetimo, ovaj je operni spektakl prigodom nedavnog gostovanja u Zagrebu ispaćen ovacijama publike i najvišim ocjenama kritike. Tako je Zrinka Matić u svojoj kritici zaključila kako “osim onoga što će nam riječki Otello kao predstava bogata nadahnjujućom glazbom i nadahnjujućim umjetničkim ostvarenjima ostaviti u nasljeđe i čime će nas obogatiti kao osobe, ovo je uprizorenje Otella jedan od onih svijetlih pokazatelja kako se operna umjetnost može uvijek iznova regenerirati i biti jednako svježa i snažna kao u vrijeme kada je nastala, ako dođe u prave ruke i ako joj se pristupi pomno i predano kao što su to napravili autori i interpreti riječkoga Ivana pl. Zajca”, a kritičarka Jagoda Martinčević je Anamariju Knego usporedila s jednom od najvećih hrvatskih opernih diva: “Anđeoski sopran Anamarije Knego pokreće bujicu emocija jedne od najsuptilnijih Desdemona još od vremena Ljiljane Molnar Talajić.

Vidimo se večeras!