VELIČANSTVENA “AIDA” – IZVEDBA ZA PAMĆENJE NA LJETNOJ POZORNICI

21. srpnja 2017.

Veličanstvena “Aida” – izvedba za pamćenje na Ljetnoj pozornici u Opatiji; Veličanstvena Aida oduševila publiku na Ljetnoj pozornici u Opatiji; Zlatni sjaj Aide za dijamantnu obljetnicu Ljetne pozornice… Samo su neki od naslova kojima su mediji popratili sinoćnju izvedbu Verdijeve „Aide“ na prepunoj opatijskoj Ljetnoj pozornici, pred gotovo 2.000 zadovoljnih posjetitelja!
Pod dirigentskim vodstvom maestra Tibora Boganyija, u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića te izvedbi ansambla Opere HNK Ivana pl. Zajca, zlatna je riječko-opatijska „Aida“ na spektakularan je način obilježila 60 godina Ljetne pozornice, zbog čega je završetak predstave osim dugim i srdačnim aplauzom oduševljene publike ispraćen i velikim vatrometom.
Sudeći prema komentarima, publika je bila zadovoljna svim segmentima predstave, kostimima Sandre Dekanić, scenom Dalibora Laginje, svjetlom Dalibora Fugošića, no prije svega solistima predvođenim sjajnom Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi kojoj je doista, kako je rekla, Aida upisana u tijelo.
…“ Predstava je imala svoju veličinu, snagu, blistavost i raspjevanost zahvaljujući božanstvenoj izvedbi Kristine Kolar u ulozi Aide. Njeno pjevanje je diralo dušu, njene visine su izazivale oduševljenje, njena lakoća zapjeva, prekrasna dinamika i savršena dikcija digla je predstavu na visoku razinu glazbenog izraza. Čista, komorna režija dramaturški precizno izrađena, zanimljiv dizajn svjetla i neobični i efektni kostimi sjajno su ispunili ovu vječnu priču o ljubavi i domovini“, napisala je u svom osvrtu, za Hrvatski radio-Radio Rijeku, Gloria Fabijanić Jelović.

Foto & Video galerija