VIKEND U „ZAJCU“ UZ PERFORMANS I GALA BALET

26. listopada 2018.

Ovog su vikenda u Zajca na programu dva gostujuća programa.

U subotu, 27.10. poznata hrvatska performerica Vlasta Delimar upriličit će izložbu i performans „Dolina“ s početkom u 20.00 sati.
Vlasta Delimar prva je hrvatska performerica, beskompromisna multimedijalna umjetnica. Performans „Dolina” njen je intiman zapis čiji dramatičan tekst, nastao kao memorija na dan kada se rodila njezina kći Dolina, a čin rađanja nije bio jednostavan, postaje poligon za izvedbu koja zahtijeva totalnu prisutnost tijela kao apsolut egzistencije. Na samom kraju pojavljuje se kći Dolina koja je navršila 30 godina i tim će tautološkim činom potvrditi snagu performansa.
Uz Vlastu Delimar sudjeluju i Josipa Bubaš, Milan Božić te Dolina Martek Delimar.
Ulaz je slobodan (uz ranije preuzimanje propusnica na blagajni Kazališta).

Europaballett iz austrijskog St. Pöltena gostuje u “Zajcu”u nedjelju, 28.10. u 19.30 sati. Ansambl će, pod naslovom Austrijski gala balet, predstaviti atraktivan i raznolik glazbeno-scenski program klasičnih, neoklasičnih i modernih produkcija u atraktivnim koreografijama međunarodnih koreografa predvođenih koreografskom zvijezdom Renatom Zanellom. Snaga i ljepota plesnog pokreta te životna radost međunarodne plesne trupe stopljena je s glazbom različitih epoha i stilova, od Mozarta i Čajkovskog do Pink Floyda i Lane Del Rey. A neodoljiv austrijski touch programu daju popularni Straussovi valceri i polke.
Pažljivim spojem glazbe i pokreta, ova plesna senzacija garantira užitak publike!

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kazališta, a na dan izvedbe, u nedjelju, blagajna će biti otvorena od 17.30 sati.

Foto & Video galerija