VILLE MATVEJEFF I RIJEČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR ISPRIČALI TOPLU I DRUGAČIJU GLAZBENU PRIČU

22. veljače 2021.

Publika pljeskom nije puštala maestra Matvejeffa i maestralni Riječki simfonijski orkestar s pozornice!

Pokazali su tako gledateljice i gledatelji ne štedeći dlanove na koncertu “Fauré, Saint-Saëns, Ravel” koliko uživaju u koncertima i koliko su sretni što izvedbom dirigira, riječkoj publici srcu prirastao, finski maestro Ville Matvejeff koji je na svakom poklonu rukom pokazivao prema srcu, kazujući publici time koliko mu znači, dok mu se s usana jasno očitavalo Hvala. Program koncerta svakako je nešto na što uho ni onih naših vjernih posjetiteljica i posjetitelja nije naviklo iako na prvi pogled – sve su to poznati Francuzi! No, za program je ponovno pomno izabrano nešto drugačije, nježan i romantični Fauré, inovativan i snažan Saint-Saëns te bajkoviti, slikoviti i umirujući Ravel što je u toplini Kazališta mnoge podsjetio na toplinu doma i zagrljaja onih koji su im u djetinjstvu pričali poznate bajke prije spavanja. Nakon takve tople glazbene priče neki su prije sna s nama podijelili dojmove:

“Poseban koncert, jako lijepo. Nisam stručnjakinja pa mi je teško govoriti… Ali jako lijep program, ništa pretenciozno, lagano i dopadljivo. Ravel na kraju me baš umirio, djelovao je meditativno doista i najviše me dojmio. Vrlo interesantno djelo. Saint-Saënsova Druga simfonija – odlična, nisam je nikada dosad čula uživo. Za Fauréa nisam pak ni čula. Nakon toliko godina, uz Riječki simfonijski orkestar još uvijek nešto novo, eto, naučim”,

“Super je bilo! Nabolji mi je bio Saint-Saëns i njegova Druga simfonija”,

“Krasan koncert. Prvi dio bio mi je možda malo preromantičan i spor, puno mi je bolje za dušu odgovarao Saint-Saëns. A Ravel na kraju s “Mojom majkom Guskom”… krasno, jako zanimljivo djelo. Šteta što nisam paralelno mogla pratiti one pričice iz Ravelova sinopsisa za balet, još bih bolje doživjela. A maestro – bombon. Nedostajao nam je jako! Na svakom sam koncertu. I moram reći da nam je i maestro Egel sjajan! Imamo sreće!”.

Maestra Matvejeffa i Riječki simfonijski orkestar ponovno ćete moći vidjeti i čuti već u petak, 26. veljače, na obnovi opere “Julije Cezar u Egiptu – iznova”.

Foto & Video galerija
Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra