VIVA LE DONNE! ŽIVJELE ŽENE!

29. studenoga 2017.

Komediju „Sei donne appassionate” / „Šest strastvenih žena” u koprodukciji Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i Florian Metateatra iz Pescare publika je pratila s osmjehom, a ispratila zadovoljnim pljeskom.

„Predstava ima ono nešto! Mogu se lako prepoznati poruke u toj ležernosti”, „Bruno Nacinovich ponovno je zablistao”, „Mirko Soldano – odličan! Uopće, ta uloga je teška, neuhvatljiva, kao što je bio i sam Fellini, a Soldano je to izvanredno odigrao”, komentari su premijerne publike.

Vincenzo Manna režirao je predstavu prema drami slavnog suvremenog talijanskog pisca Marija Frattija, prema kojoj je nastao kazališni fenomen, jedan od najslavnijih i najnagrađivanijih brodvejskih mjuzikala „Nine”. Nastala 70-ih godina, ta je ležerna komedija i na programu Talijanske drame koja s predstavom uskoro kreće na turneju.

Ulogu Guida igra Mirko Soldano, William je Bruno Nacinovich, Mariannu igra gošća Anna Paola Vellaccio, a Rossellu također gošća iz Italije Elena Cotugno.  Francu igra  Giulia Basel ujedno  ravnateljica Florian Metateatra, Leonora Surian Popov je Valia, a Sonia je Ivna Bruck. Mrs. Gunmore igra Elvia Nacinovich, a Mario je Lucio Slama.

Scenografiju za predstavu u kojoj se isprepliću život, kazalište i film osmislio je Anton Plešić. Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović. Svjetlo je oblikovao Boris Blidar, a asistent redatelja je Anthony Tony Jugo.

Predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku.

Reprize „Sei donne appassionate” / „Šest strastvenih žena” su 30. studenog u 19:30 sati i 1. prosinca u 12 i 19:30 sati. A ubrzo potom predstava kreće na turneju po Istri i Italiji.

Živjele žene!

Foto & Video galerija