Vječna pitanja o ludilu i normalnosti u predstavi „Enrico IV“ / „Henrik IV.“

15. svibnja 2023.

Predstava Talijanske drame koja je impresionirala i publiku i kritiku, „Enrico IV“ / „Henrik IV.“ u adaptaciji redatelja Marca Lorenzija i dramaturga Lorenza De Iacova prema tekstu Luigija Pirandella ponovno je na programu u srijedu 17. svibnja.

„Nositelj naslovne uloge, Aleksandar Cvjetković, ulogom Henrika IV. vjerojatno je ostvario jednu od najvažnijih rola u svojoj karijeri. Na izvrsnom talijanskom jeziku, odlične dikcije, Cvjetković je maestralno utjelovio lik kroz koji se prelamaju vječna pitanja o odnosu ludila i “normalnosti”, odnosno “ludila” putem kojeg se dolazi do istine“, istakla je kazališna kritičarka Kim Cuculić za „Novi list“.

Dramska uspješnica po jednome od najznačajnijih i najkompleksnijih Pirandellovih djela, „Enrico IV“ / „Henrik IV.“, propituje granicu između stvarnosti i fikcije. Glavni lik (Aleksandar Cvjetković) nakon pada s konja, gubi razum, a kada se probudi, uvjeren je da je on povijesni vladar Henrik IV. Međutim, je li doista poludio ili samo smatra da je uloga kralja jedini način na koji može preživjeti u svijetu koji mu ne odgovara? Odgovore potražite na izvedbi u srijedu 17. svibnja s početkom u 19,30 sati.

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj