VJEŽBANJE ŽIVOTA: KONAČNO SE SLAVI ŽENA, SLAVI SE I RIJEKA, I KAZALIŠTE

7. listopada 2021.

“Posebna predstava. Sviđa mi se jer je žena stavljena na tron, konačno se slavi žena, a ne njezina podređenost. Slavi se i Rijeka. I kazalište. I jako pogađa”, komentar je jedne gledateljice nakon nedavne izvedbe obnovljenog „Vježbanja života“ u okviru Riječkog diptiha, gledateljice koju je kao i mnoge druge u gledalištu duboko dirnula povijest Rijeke ispričana iz ženske perspektive i pristup Fabrijevom romanu iz perspektive današnjeg vremena. Vjerojatno su je zato doživjeli sebi toliko bližom i iskrenijom. Jer, kako je istaknuo jedan od gledatelja: “„Vježbanje života – drugi put“ postavilo je pitanja na brojna podrazumijevanja iz Fabrijeva romana i slavne predstave, sa zdravim odmakom, ne srljajući pritom u neka druga obožavanja koja vode u političke strasti niti osuvremenjivanje, već dovodeći sudbine likova i žena koje ih igraju u potpuno novu poziciju, toliko bliskiju i iskrenu”.

Ne propustite posljednje ovosezonske izvedbe „Vježbanja života“ večeras, 7. listopada (s COVID-potvrdom) i u subotu, 9. listopada (bez COVID-potvrde i uz epidemiološke mjere).

Ne propustite povratak na scenu legendarne Neve Rošić, doajenke hrvatskog glumišta koja nas svojim nastupom ohrabruje da, bez obzira na okolnosti, nikada ne odustanemo od – vježbanja života.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je lavoce-300x116.jpg
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico