VRAĆA SE LJETNA KLASIKA!

16. travnja 2019.

Nakon trijumfalnog prošloljetnog uspjeha kada je u velikom stilu, pred tisućama posjetitelja, vratio operu u Arenu u Puli, festival Summer Classics / Ljeto klasike Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca vraća se u pulski amfiteatar, najaljepšu pozornicu pod otvorenim nebom. Ovoga ljeta – s čak tri programa, tri glazbena i glazbeno-scenska dragulja, tri spektakla.

Na Ljeto klasike riječke Opere u Puli pozivaju vas operne zvijezde s europskih i svjetskih pozornica, strastveni i karizmatični dirigenti, poznati zborovi i vrhunski orkestar: 25.srpnja na Verdijevu „Aidu“, 27. srpnja na izvedbu Beethovenove Devete simfonije te 1. kolovoza na Bizetovu „Carmen“.

Spektakularna Verdijeva “Aida”, opera svih opera, zbog velikog se uspjeha i zanimanja što ga je izazvala prošle godine, vraća još jednom u Arenu gdje će ponovno dočarati doživljaj drevnog Egipta u fascinantnom ambijentu antičke rimske arhitekture.

Veličanstvenu „Devetu“, najpoznatiju simfoniju Ludwiga van Beethovena, izvest će više od 150 glazbenika. Beethovenova umjetnička i humanistička oporuka svijetu, u kojem sloboda i ljubav pobjeđuju sva zla i nesreće čovječanstva, a radost zamijenjuje bol, doživjet će novu interpretaciju koja će zasigurno moćno odjekivati kroz ljetnu pulsku noć.

Vrela ljetna noć i Arena savršena su kulisa za Bizetovu „Carmen“, opernu priču o strastvenoj, upravo slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati. Jedinstvenost ovog ambijentalnog spektakla obećava i njegovo prizorište – kamene tribine pulskog amfiteatra.

Dok s nestrpljenjem čekate Ljetnu klasiku 2019, pročitajte nekoliko kritičkih ocjena prošlogodišnje, kada je uz “Aidu” izvedena i Orffova “Carmina Burana”:

„Oba događaja bila su zaista magična i dirljiva. I “Aida” i “Carmina Burana” istinski su dostojne prostora u kojemu su predstavljene te je sinergija glazbe i ambijenta djelovala neupitno omamljujuće.“

“Ukupni dojam dviju večeri ‘Ljeta klasike’ riječkog HNK u pulskoj Areni može se bez pretjerivanja, ponavljanja ili konvencije obilježiti atributom spektakularnog.”

“Sudeći po ispunjenosti gledališta, međunarodnom sastavu publike, i stajaćim ovacijama, bio je to ogroman uspjeh. Nadamo se da ćemo ih vidjeti u Puli i sljedećeg ljeta.”

Hoćete! Ljetna klasika vraća se u Pulu.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK Ivana pl. Zajca (blagajna@hnk-zajc.hr, tel.051.337.114.) Osigurajte ih na vrijeme.