ZA BOŽIĆ KAO NA FILMU, DOĐITE U RIJEČKI HNK

14. prosinca 2017.

Zbor riječke Opere uvest će vas u pravo blagdansko raspoloženje uz božićne pjesme i popularne pjesme iz svima poznatih filmskih klasika, u HNK Ivana pl. Zajca u srijedu 20. i četvrtak 21. prosinca 2017. godine u 19 i 30 sati.

Večer u riječkom Kazalištu simbolično otvara Neka rijeka teče (Let the river run) iz filma Working girl (Zaposlena djevojka), nastavlja se dalje uz Moon river, Singin’ in the rain, Bridge over troubled water, My heart will go on, The time of my life, Blue Christmas, Let it snow!, pa do hrvatskog standarda Bijeli Božić, tradicionalne Radujte se, narodi i druge.
Zasigurno ćete se teško oduprijeti ne zapjevati jer s tim su pjesmama odrastale generacije, slušalo ih se iznova i iznova. Već uz prve taktove, riječi tih pjesama dolaze same, a i nakon mnogih godina zvuče svježe. Prisjetit ćete se tako scena iz filmova čije su originalne pjesme ovjenčane Oscarima, Grammyjima, Zlatnim globusima kao što su Doručak kod Tiffanija, Prljavi ples, Pjevajmo na kiši, Pirati s Kariba, Forrest Gump, Titanic, Redovnice nastupaju 2.

Jednosatni program Božićnog koncerta osmislila je Nicoletta Olivieri koja je do sada u karijeri surađivala s najeminentnijim opernim pjevačima, zborovima i dirigentima, a zbor će na klaviru pratiti Vladimir Babin, sjajni hrvatski pijanist koji će dati dodatnu vrijednost ovom koncertu.

„Božić je slavlje, donosi vedrinu, pa su i na repertoaru skladbe pune ritma i veselja. Naći će se tu popularne filmske pjesme u zborskim aranžmanima te neki neizostavni klasici u ovo božićno vrijeme”, kazala je zborovoditeljica i dirigentica Božićnog koncerta Nicoletta Olivieri.

Kupite ulaznice na vrijeme. Blagajna HNK Ivana pl. Zajca – Verdijeva 5a, tel. 051/337-114; blagajna@hnk-zajc.hr, a radno vrijeme je radnim danom od 8 do 14 sati i dva sata prije početka predstava u HNK, subotom od 9 do 13 sati. Online prodaja ulaznica: www.ulaznice.hr .

Pokrovitelj Božićnih koncerata

Metronet-vip

Sponzor Božićnih koncerata

mozartweb