ZA KRAJ GODINE – NOVOGODIŠNJI KONCERTI UZ ODLOMKE IZ POPULARNOG “ŠIŠMIŠA”!

23. prosinca 2016.

Iznimno popularni Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra i solista riječke Opere, ove su godine na programu  27, 28, 29. i 30. prosinca 2016. s početkom u 20 sati. A posljednjeg dana u godini, na Silvestrovo, točno u podne, na programu je Novogodošnji koncert za obitelji (za mame, tate, none, noniće, unuke…)  čije je program prilagođen djeci, a za djecu su ulaznice – besplatne!

Ovosezonski Novogodišnji koncerti donose pravi blagdanski operetni show odnosno popularne odlomke iz „Šišmiša“, Straussove „operete nad operetama“, uz vesele i šarmantne valcere i polke te prigodna iznenađenja. Pod dirigentskim vodstvom maestra Matije Fortune te u režiji i scenografiji Lucije Brnić, uz orkestar i zbor Opere, nastupaju solisti (u alternacijama): Kristina Kolar / Olga Kaminska, Voljen Grbac / Igor Vlajnić, Vanja Zelčić / Ana Majdak, Sergej Kiselev, Robert Kolar, Sonja Runje, Dario Bercich, Katarina Toplek / Morana Pleše te Jasmin Mekić, glumac Hrvatske drame. U izvedbi sudjeluje i ansambl Baleta, a Šišmiša će plesati Laura Orlić.

Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, koreografkinja Oxana Brandiboura, a oblikovatelj svjetla Boris Bidar. Zborovođa je Igor Vlajnić dok je koncertni majstor Romeo Drucker.

Tako će se ove godine u šarmantno raspjevanom, duhovitom, ali svečanom raspoloženju zadnjih večeri u godini, i u riječkom „Zajcu“ izvoditi dijelovi „Šišmiša“, operete Johanna Straussa mlađeg, kralja valcera, nezaobilazne predstave svih opernih kuća u posljednjim danima godine i neizostavan začin blagdanskih programa i koncerata.
Osim glazbenog doživljaja u posebnom blagdanskom ozračju, riječki Novogodišnji koncerti postali su i društvenim događajem koji se ne propušta. Danas tradicionalni, Novogodišnji koncert  prvi put se našao na repertoaru 30. prosinca 1982. Ubrzo je koncert, uz zvuke valcera i polki, postao jedan od najpopularnijih i najposjećenijih kazališnih programa, a zbog sve većeg zanimanja publike i broj izvedbi godinama se povećavao. Ove godine ih je, uključujući i onaj posljednji, obiteljski, ukupno pet. Svakako i vi budite na jednom od njih!

Zahvaljujemo partneru koncerta 

logo-zlahtina