ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA NOMINIRALI STE…

7. srpnja 2017.

Glasanje publike za najbolja ostvarenja HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2016/2017. završeno je još prije nekoliko dana. Zahvaljujemo, prije svega, svima koji su glasali i sudjelovali u odlučivanju o najboljima.

A došlo je vrijeme da obznanimo koje su predstave, prema vašoj odluci, najbolje u cjelini te koje ste time istodobno nominirali za Nagradu hrvatskog glumišta.

Idemo redom.
Najbolja predstava Hrvatske drame, prema vašim glasovima, a time nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta je Moliereov MIZANTROP u režiji Igora Vuka Torbice.
Najbolja predstava iz produkcije Talijanske drame je LA LOCANDIERA (Gostioničarka Mirandolina) Carla Goldonija u režiji Paola Magellija. Time ste odlučili i o njenoj prijavi za Nagradu hrvatskog glumišta.
Najbolja opera, čiji je naslov također napisan u prijavi, je OTELLO Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa  i u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.
Najbolja iz produkcije Baleta, prema vašim glasovima dakako, je LABUĐE JEZERO P. I. Čajkovskog u koreografiji i režiji Staše Zurovca, pod dirigentskim vodstvom maestra Matije Fortune.

I to je sve što ćemo vam sada otkriti, a za ostalo vas ipak držati u ljetnoj neizvjesnosti. Dobitnike nagrada HNK Ivana pl. Zajca za najbolje ostvarenu žensku i mušku ulogu  u programu svakog ansambla kao i najbolji koncert te najbolju predstavu u cjelokupnom premijernom programu HNK Ivana pl. Zajca prošle sezone, obznanit ćemo prigodom dodjele diploma na svečanoj sjednici Kazališnog sabora u rujnu.