“ZAGREBAČKI KVARTET” – FINALE KOMORNIH KONCERATA U “ZAJCU”

14. lipnja 2018.

Koncert „Zagrebačkog kvarteta“ posljednji je u nizu ovosezonskih komornih koncerata u Zajcu, a zakazan je za petak, 15. lipnja 2018. s početkom u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca. U sastavu Zagrebačkog kvarteta gudački su virtuozi Martin Krpan i Davor Philips na violinama, Hrvoje Philips na violi te violončelist Martin Jordan.

Na programu koncerta naći će se „Lullaby“, uspavanka za gudače Georga Gershwina, Gudački kvartet u G-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta te Ravelov Gudački kvartet u F-duru.

Zagrebački kvartet institucija je klasične glazbe u Hrvatskoj, glazbeni sastav s osobitom poviješću, koja se proteže kroz gotovo čitavo prošlo stoljeće. Ustanovljen 25. travnja 1919. godine koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskog glazbenog zavoda, prvotno je bio zajedničkim nazivnikom Vaclava Humla, Milana Grafa, Ladislava Miranova te Umberta Fabrija, a imenu je kvarteta svojim djelovanjem pridonijelo, tijekom skoro stotinu godina njegova postojanja, preko trideset glazbenika. Tijekom svog plodnog djelovanja Zagrebački kvartet odsvirao je preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, te snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće, dok se u mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe nagrada za životno djelo “Vladimir Nazor” dodjeljena 2009. godine.

PARTNER KOMORNIH KONCERATA

fabian-slogan