“ZAJC” U ZTC-u

23. rujna 2022.

Posjetiteljice i posjetitelji Zapadnoga trgovačkog centra u subotu 24. rujna u podne moći će prisustvovati programu “Zajc u ZTC-u” – reviji povijesnih kazališnih kostima i predstavljanju kazališne sezone 22./23. Program je nastao u suradnji Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i Hrvatskoga kulturnog doma na Sušaku.

Fascinantne i raskošne kazališne kostime koji su nastajali u kazališnim radionama za operne, baletne i dramske predstave, nosit će ovom prilikom volonterke i volonteri Volonterskog programa HKD-a na Sušaku. Volonterke i volontere predvodit će lik Ivana pl. Zajca, slavnoga riječkog skladatelja, čije ime i nosi riječka kazališna kuća, a osim njega publika će moći vidjeti i likove iz opera “La Gioconda”, “Tosca”, baleta “Ana Karenjina”, “Orašar”, dramskih predstava “Filumena Marturano”, “Pjesnikova kob” i drugih. Predstavljanje “Zajc u ZTC-u” vodit će kazališna prvakinja Leonora Surian Popov.

U tijeku su upisi u pretplatničku sezonu 22./23. koja nudi različite cikluse predstava i povoljnije cijene ulaznica, a posjetitelji ZTC-a imat će prilike čuti koje premijere i druge programe HNK Ivana pl. Zajca upravo priprema. Sinergija doprinosa zajednici volonterki i volontera i kazališne institucionalne umjetnosti rezultirala je ovaj put atraktivnim formatom iznenađenja za publiku i lansiranja u povijest – usred trgovačkog centra.

Foto & Video galerija