ZAVIRITE U PROGRAM NOVE SEZONE HNK IVANA PL. ZAJCA

15. srpnja 2016.

Najava sezone na Riječkim ljetnim noćima +, „Torpediranje Torpeda“ bit će upriličena u subotu 16. srpnja u 21 sat u Torpedu. V.d. intendanta Marin Blažević i v.d. ravnatelji Hrvatske drame Jelena Kovačić, Opere Marin Blažević, Talijanske drame Giuseppe Nicodemo i Baleta Balázs Baranyai predstavit će sezonu 2016/2017, ne samo govoreći o planovima i programu već će se moći i vidjeti ulomci iz premijernih predstava čije su pripreme već počele.
Publika koja će prva čuti i vidjeti što se sprema u novoj sezoni HNK Ivana pl. Zajca gledat će dio iz predstave Majstor i Margarita Mihaila Bulgakova za koju je adaptaciju romana i dramaturgiju napravio mladi, nagrađivani Dino Pešut, a režiju potpisuje Selma Spahić; zatim dio iz Massenetove opere Werther koju režira Fabrizio Melano, a potom ulomak iz Straussove operete Šišmiš. Slijedi  dio koreografije Tragovi u crvenom Ksenije Krutove Duran i Marte Rak te iz komedije ulomak iz popularne Goldonijeve La Locandiera/Gostioničarke Mirandoline u režiji Paola Magellija.

U Torpedo vas vozi autobus Autotroleja koji polazi sa stanice kod HNK Ivana pl. Zajca u 20:30h, a povratak slijedi nakon završetka u 22:00h, a ako ostajete na Bizetovoj Carmen, koja počinje u 22h, povratak je u 23:45h.