Na izvedbi predstave "Regoč"

(Za)voli kazalište se nastavlja!: “Regoč” oduševio dječju publiku

26. listopada 2023.

Sada već duže od deset godina, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i Primorsko-goranska županija u sklopu projekta „(Za)voli kazalište“ osiguravaju školarcima iz županije posjete pomno odabranim kazališnim predstavama.

Ovosezonski niz projekata otvorili smo predstavom Olje Lozica, “Regoč”. Kazališna adaptacija klasika Ivane Brlić-Mažuranić svojim bogatim scenskim izričajem, kao i začudnim jezikom, oduševila je preko 500 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola koji su glumački ansambl nagradili višestrukim ovacijama.

„Kostimi su bili fora, glazba je bila jako napeta, a posebice mi se svidio cijeli ambijent. Najbolje su mi bile četiri vile“, kazala je Ana. Leona je, s druge strane, ponovila gradivo pogledavši “Regoča” po drugi put, istaknuvši kako bi ga pogledala i – treći.

„Odlična je, za sve uzraste, stvarno smo se svi nasmijali. Imala sam prilike “Regoča” već gledati u osnovnoj školi. Doživljaj mi je isti, ostala sam dijete u duši. Kostimografija mi je bila izuzetno maštovita, posebice mi se svidjela Kosjenka.“

Za projekt „(Za)voli kazalište“ u novoj sezoni ovo je bio samo početak jer već ovog petka školarci dolaze na predstavu „Na Tri kralja ili kako hoćete“. Ako je suditi prema reakcijama, nova generacija već kuca na vrata Kazališta.

Foto & Video galerija