„ZRINJSKI“ 19. LISTOPADA POD VODSTVOM MAESTRA VLAJNIĆA I S NOVIM SOLISTIMA

18. listopada 2018.

U izvedbi Zajčeve opere „Nikola Šubić Zrinjski” već u petak 19. listopada u 19 sati uloge će tumačiti nova solistička podjela.

Izvedbom opere ravnat će maestro Igor Vlajnić koji je prije 11 godina debitirao dirigirajući upravo ovom Zajčevom operom.

U naslovnoj ulozi Nikole Šubića Zrinjskog debitirat će mladi Ivan Šimatović, učenik Giorgia Suriana. Ulogu njegove žene Eve pjevat će Olga Kaminska. Kao njihova kći Jelena nastupit će Vanja Zelčić. U ulozi Lovre Juranića nastupit će Marko Fortunato, a ulogu Sulejmana Velikog tumačit će Slavko Sekulić. Kao Levi nastupit će Voljen Grbac.

Ostatak solističke podjele čine: Giorgio Christian Surian kao Mehmed Sokolović, Marijan Padavić kao Gašpar Alapić, Martin Marić kao Vuk Paprutović, Krešimir Škunca kao Mustafa, Darko Matijašević kao Ali Portuk i Glasnik te Saša Matovina kao Ibrahim Beglerbeg. U operi sudjeluju zbor i orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Redateljica novog „Zrinjskog” je nagrađivana Dora Ruždjak Podolski. Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, oblikovatelj svjetla Elvis Butković, dok je za scenski pokret zadužena Ivana Kalc.

Izvedba opere traje dva i pol sata i izvodi se s jednom pauzom.

Reprize opere „Nikola Šubić Zrinjski” su 19, 20, 22, 23. i 24. listopada 2018.

Foto & Video galerija