Advent u kazalištu

Advent u kazalištu

1. prosinca 2023.

Ove godine vas u HNK-u Ivana pl. Zajca očekuje bogati blagdanski program, s više od 40 programa punih zimskih iznenađenja. Od obiteljskih klasika, do tradicionalnih božićnih i novogodišnjih koncerata, svaki od kazališnih umjetničkih ansambala pripremio je bogati blagdanski program.

Najmlađe dočekuju klasici s kojima je odrastala svaka generacija. Po prvi put na riječkoj pozornici kreće potraga za istinskim blagdanskim vrijednostima, „Božićna priča“ Charlesa Dickensa u režiji jednog od najvažnijih imena kazališta za najmlađe, Renate Carole Gatica. Na rasporedu je i “Regoč”, bezvremenska priča o dobru i zlu Ivane Brlić Mažuranić, odjevena u novo ruho u režiji Olje Lozica. Očekuje vas i ponešto drugačiji, hrabriji, uzbudljiviji, ali još uvijek vjeran Čajkovskom, „Orašar“.

Zimu dočekujemo uz još jedan vrhunac stvaralaštva Petra Iljiča Čajkovskog, operu „Pikova dama“. Ansambl Opere pripremio je i bogati koncertni program. Uz tradicionalne novogodišnje koncerte, kao i prigodni božićni koncert, čeka vas i koncert “Monteverdi u Verdijevoj” i veličanstveno djelo majstora s prijelaza glazbene renesanse u barok, Claudija Monteverdija, Vespro della Beata Vergine. Pjevanju tu nije kraj jer na sceni nastupa Leonora Surian Popov u predstavi, pravoj mjuzikl-večeri, „A Ritmo di Broadway / U ritmu Broadwaya“.

Kroz prosinac Vas očekuje i bogati popratni program. Svake subote do Božića (2./9./16./23.12.) imat ćete priliku zaputiti se u zimsku šetnju Galerijom „Zajc“. Uz stručno vodstvo, upoznat ćete kako je čarolija nastajala i kako još uvijek nastaje kod nas. Ujedno, u duhu adventa ćete tijekom razgleda imati prilike na maloj sceni „Zajčić“ svjedočiti blagdanskom iznenađenju za cijelu obitelj. Ujedno, u subotu 9. i 16.12. ispred Kazališta će Riječki operni zbor izvoditi odabrane, blagdanske pjesme za svih!

Preostaje nam još samo dočekati početak prosinca!

 

Sponzor “Adventa u kazalištu”

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj

LOGO ZLATNA ŽLAHTINA

Sponzor novogodišnjih koncerata

Piko logo

Sponzor predstave “Božićna priča”