AFTER U DRAM(M)A CENTRU – RAZGOVOR O PREDSTAVI I O ŽIVOTU

24. siječnja 2022.

Na “Afteru” u Dram(m)a centru “Zajc” razgovarali smo s publikom o predstavi “I Cyrano i djevojčica” u subotu, 22. siječnja.

Zagrebačke glumice Zrinka Kušević i Maja Katić govorile su o iskustvu rada s argentinskim redateljem Guillermom Baldom te svom razmišljanju o unutarnjim previranjima dviju djevojčica koje tumače. I riječka glumica Ana Marija Brđanović uključila se u razgovor jer se predstava u izvođenju riječkog casta razlikuje u kreiranju likova, tako da u konačnici možemo gledati i dvije prilično različite predstave.

U razgovoru je sudjelovala i diplomirana psihologinja, aktivistkinja i članica Grupe mladih LORI, nebinarna osoba Marta Brala koja je istaknula da ju je predstava oduševila jer dočarava koliko je lijepa, topla i iskrena ljubav koja se javlja u srcu djevojčice i kolika je djevojčičina zbunjenost jer autoriteti – majka i učiteljica očekuju od nje nešto drugo…

Jedna je gledateljica izjavila da se identificirala s glavnom junakinjom jer je i ona u toj dobi osvijestila da je drugačija od svojih vršnjakinja, a jedan je mladi gledatelj rekao da mu je predstava čarobna i dirljiva jer vrlo autentično uprizoruje unutrašnju borbu kakvu mnogi mladi ljudi prepoznaju.

Glumice su izrazile svoje nadanje da će predstava gostovati u školama i da će se nakon predstave razgovarati s djecom, učiteljima i roditeljima jer su teme prihvaćanja i podrške jako važne u dječjoj dobi kad se formiraju životni stavovi.

Razgovor je moderirala Katarina Mažuran, voditeljica programa razvoja publike u HNK Ivana pl. Zajca.

Sljedeći “After” održat će se u petak, 28. siječnja, nakon predstave “Variazioni enigmatiche” /“Enigmatske varijacije”, a publika će imati prilike razgovarati s glumcima predstave Aleksandrom Cvjetkovićem i Mirkom Soldanom te s ravnateljem Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, Giuliom Settimom.

Foto & Video galerija
 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico