http://wall.hr/cdn/uploads/2013/12/8152edf6/oresar-proba-45.jpg

BALETNA BAJKA „ORAŠAR“ I OVOG PROSINCA U „ZAJCU“

14. prosinca 2016.

Riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca i ove sezone svojoj publici osigurava mogućnost da u prosinačke dane uoči božićnih blagdana uživa u jedinstvenom ozračju blistavog „Orašara“, baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića, za koji se uvijek traži ulaznica više.

Bajkovita plesna priča, pod velikim, svjetlucavim borom, o putovanju u snove, svoju publiku čeka u „Zajcu“ 16, 17. i 19. prosinca 2016. u 19:30, dok su 20. prosinca 2016. na programu dvije izvedbe u 12.00 i 19.30 sati. Orkestrom Opere 16. i 17. prosinca ravnat će dirigent Alexander Zemtsov, a 19. i 20. prosinca Peter Somodari.

I u ovogodišnjim izvedbama, ulogu Clare plesat će Marta Kanazir, a ulogu Princa Joseph Cane. U ulozi Drosselmeyera izmijenjivat će se Daniele Romeo i Andrei Köteles. Snježnu kraljicu plesat će Marta Voinea Čavrak, a Colombinu Laura Orlić. Ulogu Praline plesat će Ksenija Duran Krutova dok će Kralj miševa biti Domenico Piscopo, a Fritz Sebastian Macan. Španjolski ples izvodit će par Irina Köteles i, u alternacijama, Domenico Piscopo te Daniele Romeo, Arapski ples Sabina Voinea i Ali Tabbouch, Kineski ples Laura Orlić i Svebor Zgurić, a Ruski ples Anna Ponomareva i Leopodo Guadagno. U ostalim ulogama i ansamblima gledat ćemo cjelokupni ansambl riječkog Baleta. Uz njih, u predstavi sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka.

Dramaturg je Darko Lukić, scenografiju potpisuje Dalibor Laginja, kostime Aleksandar Nošpal, a svjetlo Dalibor Fugošić. Ansambl i soliste Baleta uvježbale su Cristina Lukanec i Oksana Brandiboura Kožul, koja je uvježbala i djecu.

„Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog jedno je od najljepših djela klasične baletne literature i svakako jedan od najpopularnijih baleta već više od jednog stoljeća. Svake godine tijekom zimskih mjeseci brojne baletne kuće diljem svijeta izvode upravo ovaj poznati balet. Za vrijeme blagdana i djeca i odrasli se jednako raduju ovoj baletnoj čaroliji.

Foto & Video galerija