“Buba u uhu” – klasik francuske komedije u utorak u “Zajcu”!

30. siječnja 2023.

Zadivljujuća, urnebesno smiješna priča klasika francuske komedije Georgesa Feydeaua „Buba u uhu“ u režiji Snežane Tiršić bit će izvedena na pozornici našega Kazališta u utorak 31. siječnja s početkom u 19,30 sati. Naslov djela proizlazi od francuskoga izraza „Mettre la puce à l’oreille“, što znači „posijati sumnju“, ili pak u doslovnom prijevodu „staviti bubu u uho“. Na sumnjama se i gradi intriga radnje.

Raymonde Chandebise (Helena Minić Matanić) sumnja da njezin suprug Victor Emanuel Chandebise (Ljubomir Kerekeš) ne može obavljati bračne dužnosti zbog nevjere. Raymonde ga nastoji provjeriti podmetanjem lažnoga ljubavnog pisma i anonimnim pozivom u hotel „Kod vragolaste mace“, što izaziva niz kaotičnih nesporazuma. Hotel postaje scenom velike farse, gdje se zbrka, laž, iluzije i sumnje isprepliću u nezamislivim situacijama, a gledatelje predstave drže u napetosti do samoga kraja.

Predstava „Buba u uhu“ varaždinskoga HNK-a gostuje u Rijeci u sklopu projekta K-HNK – Konzorcij hrvatskih nacionalnih kazališta. Komični komad o ljubavnim pustolovinama i nepromišljenim postupcima u izvedbi sjajne glumačke podjele. Dođite u „Zajc“ na „Bubu u uhu“, razbijte monotoniju radnoga tjedna dobrom komedijom!

Foto & Video galerija