“ČAROBNA FRULA”, EMILIA RUKAVINA I IVAN ŠIMATOVIĆ LAUREATI NAGRADA ZA OPERNA OSTVARENJA

6. listopada 2022.

Mozartova „Čarobna frula“ najbolja je operna predstava prošle sezone prema odluci publike. Redateljica Renata Carola Gatica i dirigent Valentin Egel primili su sinoć i drugu nagradu publike za predstavu za koju publika nije štedjela svojih glasova. Tako je „Čarobna frula“ dvostruko najbolja: pripala joj je Nagrada publike „Boris Papandopulo“ za najbolju opernu predstavu te Nagrada publike „Đuro Rošić“ za najbolju premijernu predstavu u cjelini HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2021./2022.

Publika je bila široke ruke i glasujući za Ivana Šimatovića i njegovu ulogu Papagena u „Čarobnoj fruli“ koja im se najviše svidjela. To mu je donijelo Nagradu „Milan Pichler“ za najbolje ostvarenu mušku opernu ulogu u sezoni 2021./2022.

Najbolju žensku opernu ulogu, prema sudu riječke publike, prošle je sezone ostvarila Emilia Rukavina i to ulogu Colombine u Busonijevoj opernoj jednočinki „Arlecchino“. Za to je ostvarenje nagrađena Nagradom publike „Štefanija Lenković“.

Čestitamo svima!

A vama, našoj publici, zahvaljujemo što ste pratili naš program i na kraju svojim glasovima odlučili o najboljima. Pozivamo vas da i ove sezone budete s nama.

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj