Jurica Jurasić Kapun

U ovoj sezoni

Bariton koji se kao vokalni solist iskazao na gotovo svim frontama klasične glazbe. Uz završen studij pjevanja na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesorice Vlatke Oršanić, trenutno završava studije glazbene pedagogije i germanistike. Prije studija u Zagrebu proveo je jednu godinu na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Grazu učeći pjevanje u klasi profesora Ulfa Bästleina. Izvan okvira formalnog obrazovanja usavršavao se na međunarodnim majstorskim radionicama kod vrhunskih glazbenika kao što su Krešimir Stražanac, Marius Vlad, Melanie Diener, Thomas Hampson i drugi.

Tijekom svog glazbenog obrazovanja osvojio je dvije nagrade na pjevačkim natjecanjima, prvu nagradu na državnom natjecanju HDGPP-a u disciplini pjevanje i drugu nagradu na 23. međunarodnom pjevačkom natjecanju Mikuláš Schneider-Trnavský u Slovačkoj. Usto, dobitnik je Dekanove nagrade na Muzičkoj akademiji te trostruki dobitnik Rektorove nagrade na Sveučilištu u Zagrebu.

Tijekom studija ostvario je prve značajne scenske nastupe u okviru studentskih, ali i profesionalnih produkcija i to na kazališnim daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Muzičke akademije u Zagrebu i Zagrebačkog kazališta „Komedija” s ulogama kao što su Guglielmo (W. A. Mozart: „Così fan tutte”), Pandolfe (J. Massenet: „Pepeljuga”), Le Dancaïre (G. Bizet: „Carmen”) i druge.

Istaknuo se i kao koncertni izvođač uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Tamburaški orkestar HRT-a, Zbor HRT-a, Stuttgartsku filharmoniju i druge ansamble, pri čemu je ostvario uspješne suradnje s hrvatskim i inozemnim dirigentima.

Kao solist ostvario je niz uspješnih koncertnih suradnji u vlastitoj organizaciji uz potpore Međimurske županije i Zagrebačke županije te na ciklusu koncerata Cristoforium, 54. tribini „Darko Lukić“ i Festivalu komorne glazbe Čakovec. Nastupio je i na zagrebačkom Muzičkom biennalu kao solist u izvedbi opere Berislava Šipuša „Posljednji Intermezzo”.