„DOWN, BY LAW“ – PREDSTAVA OD VELIKE VAŽNOSTI

31. siječnja 2022.

Nagrađivana monodrama Mile Čuljak „Down, by Law“, predstava koja je kao audio drama u režiji Hane Veček, emisija Dramskog programa Hrvatskoga radija iz ciklusa Radio ateljea, ušla u uži izbor za Najbolju europsku dramu 2022. koju dodjeljuje BBC, ponovno je na pozornici u petak 4. i u subotu 5. veljače u 19,30 sati. Izvedbe će se održati u prostoru Dram(m)a centra „Zajc“, a u ulozi majke dječaka Borisa s Down sindromom je dramska prvakinja, sjajna Jelena Lopatić. „Meni je neka ljepota u tome da se kaže i da se dijeli ta bol“, govori glumica.

Autorica i redateljica predstave Mila Čuljak, Borisova majka u stvarnom životu, ističe da su „zapisi teksta nastali kao njezina potreba, kao zapisivanje svojevrsne matrice duše“. Mila Čuljak prvo je te zapisi držala samo za sebe, a kasnije ih je odlučila podijeliti s kazališnom publikom jer smatra da je od velike važnosti „podrška bliže i šire zajednice u svakom formalnom i neformalnom obliku za obitelji s djecom sa sindromom Down“.

Donosimo prilog portala „Moja Rijeka“ snimljen uoči premijere predstave u svibnju 2018. godine u kojem ćete saznati zašto ovu predstavu morate obavezno pogledati.