DUHOVITA I ENERGIČNA HIT PREDSTAVA „JAZAVAC U KEREMPUHU“ GOSTUJE U HNK IVANA PL. ZAJCA

1. prosinca 2015.

Hit predstava zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh „Jazavac u Kerempuhu“ gostuje u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 5. prosinca 2015. s početkom u 20 sati.

Oštra je to satira, u režiji Olivera Frljića, koja razotkriva brojne društvene apsurde koji nas okružuju. Drska i energična, duhovita i začudna, ova nesvakidašnja predstava u prvi plan stavlja glumca i njegovo umijeće.

Ogoljeni pred publikom, polazeći od forme stand up-a, četiri snažne glumačke osobnosti – Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat – multipliciraju igru i razvijaju autentični glumački ring.
Redatelj i scenograf predstave je Oliver Frljić, dramaturginja Dora Delbianco, kostimografkinja Sandra Dekanić, a izbor i produkciju glazbe potpisuje Damir Ključarić.

„Jazavac u Kerempuhu“ prvenstveno je potpuno kazališno iskustvo. Potpuno jer nećete moći svladati salve smijeha kad u svojoj monološkoj sekvenci Rakan Rushaidat uvede zoološki vrt u kojem probleme s vidrom jazavcu radi kuna, a vjeverica Zagi zastupa životno partnerstvo ili Borko Perić objasni kako je u svom dugom putu iz pustinje prema Hrvatskoj, Rakan izgubio koji centimetar pa čak i kad Vili Matula prešuti i iz drugog pokušaja izgovori pokoju slasnu koja nam svima tu i tamo prijeđe preko usta; a kad obrišete suzu što se potkrala ispod oka od siline smijeha shvatite da su ono što čujete pitanja ksenofobije, izama najgore vrste i u konačnici ljudskog licemjerja.

Predstava “Jazavac u Kerempuhu” redatelja Olivera Frljića premijerno je izvedena 10. listopada 2014. godine. Nakon iznimnog uspjeha njegovog redateljskog prvijenca u ovom teatru, ˝Gospođe ministarke˝ B.Nušića, zanimljivo je vidjeti ovu nesvakidašnju predstavu nastalu na principima potpuno drukčije kazališne poetike. Predstavu je u matičnoj kući i na brojnim gostovanjima vidjelo više od 24 000 gledatelja. Riječ je o jednoj od trenutno najuspješnijih produkcija Satiričkog kazališta Kerempuh koja je u sklopu regionalne kulturne razmjene, u siječnju 2015. gostovala u  Mestnom gledališču ljubljanskom,  u veljači 2015. u  Dramskom teatru Skopje dok je u svibnju 2015. na Sceni Mira Trailović beogradskog Pozorišta Atelje 212 doživjela ovacije ponovivši uspjeh na XVIII. teatar festu “Petar Kočić” u Banja Luci te u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu prilikom velikog gostovanja Satiričkog kazališta Kerempuh pod nazivom „Dani Satiričkog kazališta Kerempuh u Novom Sadu“.

Ansambl predstave dobio je posebno priznanje na 39. danima satire Fadila Hadžića za autorski i glumački doprinos predstavi, dok je Borko Perić dobio Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu u kategoriji Drama za ulogu u ovom projektu.

Foto & Video galerija