GOSTOVANJE SATIRIČKOG KAZALIŠTA KEREMPUH „JAZAVAC U KEREMPUHU“
Autorski projekt Olivera Frljića

Redatelj:
Dramaturginja:
Dora Delbianco
Kostimografija:
Sandra Dekanić
Glazba:
Damir Ključarić
Osobe:
Hrvoje Kečkeš / Vilim Matula / Borko Perić / Rakan Rushaidat

Predstava se bavi pitanjem zašto je Jazavac promijenio ime te što je taj čin značio tada, a što znači danas, i to polazeći od glumaca i njihovog osobnog iskustva.
Kostur predstave čine četiri točke u kojima se u formi stand-upa pred publikom “ogoljuju” glumci Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat, a između kojih su umetnute scene koje služe kao svojevrstan komentar na to što je viđeno, te kao neka vrsta šire društvene kritike.
„Jazavac u Kerempuhu“ prvenstveno je potpuno kazališno iskustvo. Potpuno jer nećete moći svladati salve smijeha kad u svojoj monološkoj sekvenci Rakan uvede zoološki vrt u kojem probleme s vidrom jazavcu radi kuna, a vjeverica Zagi zastupa životno partnerstvo ili Borko objasni kako je u svom dugom putu iz pustinje prema Hrvatskoj Rakan izgubio koji centimetar pa čak i kad Matula prešuti i iz drugog pokušaja izgovori pokoju slasnu koja nam svima tu i tamo prijeđe preko usta; a kad obrišete suzu što se potkrala ispod oka od siline smijeha shvatite da su ono što čujete pitanja ksenofobije, izama najgore vrste i u konačnici ljudskog licemjerja.