DUPLA DOZA SMIJEHA: URNEBESNI “POTPUNI STRANCI” LUDE KUĆE STIŽU U NEDJELJU

10. studenoga 2020.

U sklopu ciklusa za sve ljubitelje komedije i smijeha pod nazivom „HA HA HNK! – Hit komedije nedjeljom u Zajcu“, u suradnji riječkog HNK Ivana pl. Zajca s kazalištem „Luda kuća“ iz Zagreba za čije se predstave uvijek traži ulaznica više, ove nedjelje 15. studenog 2020. u “Zajcu” gostuje predstava, komična drama “Potpuni stranci” s dvije izvedbe, u 17 i 20 sati.

Predstava „Potpuni stranci“ nastala je prema motivima filma „Perfetti sconosciutti“ talijanskog redatelja Paola Genovesea. Riječ je o jednom od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova u povijesti, koji je 2016. osvojio nagradu David di Donatello (talijanski Oscar) za najbolji film i scenarij. Godine 2019. film ulazi u Guinessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem snimljenih „remakeova“ u povijesti kinematografije, riječ je o njih čak osamnaest. Film se po istom scenariju snimao od Španjolske, Meksika, Indije i Rusije do Južne Koreje i Kine.

Kazališnu adaptaciju teksta i režiju predstave „Potpuni stranci“ potpisuje René Bitorajac koji će se naći i u jednoj od uloga, dok ostali dio glumačke ekipe čine: Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Petra Dugandžić, Katarina Baban, Dean Krivačić i Mladen Kovačić.

Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se u prekrasnom dvorištu jednog od parova kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima. A kako igra odmiče, tenzije rastu…

“Je li to bila pametna ideja? Samo ćemo vam reći, draga publiko, ne pokušavajte ovo u svojim domovima. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno…”, poručuju iz “Lude kuće”.

“Komična drama ‘Potpuni stranci’ Lude kuće u režiji Renea Bitorajca, izvanredno je duhovita teatarska oda izazovima romantičnog ideala braka, u vibrantnoj, režijski iscizeliranoj predstavi(…) Melodramska parabola filmskoga izvornika bešavno je nadograđena čistom komikom u izvedbi snažnog glumačkog ansambla, u vibrantnoj, prštavoj, životnoj predstavi punoj sočnih, neodoljivih neumjerenosti.”, bio je pak zaključak u osvrtu Tportala nakon zagrebačke premijere.

 

Foto & Video galerija