„EVITA“ ISPRAĆENA OVACIJAMA!

15. siječnja 2020.

Prvi put u Hrvatskoj, u Rijeci, izvedena je „Evita”, a prva premijera tog hit mjuzikla Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera u režiji Argentinke Renate Carole Gatice i pod dirigentskim vodstvom autora hrvatskog prepjeva Igora Vlajnića, izazvala je snažne ovacije prepunog gledališta. Gledateljice i gledatelji podjelili su s nama svoje dojmove:

„Dirljivo, poletno, blistavo!” , „Oduševila me Leonora Surian Popov, ali i Fabijan Pavao Medvešek! Sjajan je glumac, ali da ovako pjeva, nisam znala, fenomenalan je! Svaka čast i zboru”, „Oduševilo me to što je song kojeg smo svi čekali, “Don’t Cry for Me Argentina”, bio otpjevan na španjolskom jeziku. Taj mali detalj unio je u ovu emotivnu predstavu dozu autentičnosti koja je cjelokupni dojam podigla na još višu razinu“, „Moderna scenografija mi se jako sviđa, hladni metal – čvrstoća, a koja bez ljudi nema značenja, baš kao i vođe. Fantastično. Kostimi nas vraćaju kroz vrijeme. Bravo kreativnom timu! Orkestar i maestro i zbor i plesači i svi solisti i sva tehnika – sve toliko besprijekorno funkcionira! Publika je očigledno presretna”, „Najbolji su mi dijelovi kada je glazba na najjače, kada baš svi plešu i pjevaju, kada zavlada energija kojoj se nitko ne može oduprijeti… valjda zato toliko i volim mjuzikle. Super je što ih imamo u Rijeci na ovako visokoj razini!”, „Cupkala sam u stolcu. Tango obožavam, svi plesni brojevi su užitak za gledanje, svi su sjajno izvedeni”, „Volim Webberove mjuzikle i poznajem ih, ‘Evita’ mi nije najdraži, ali u ovoj izvedbi mi je predivan, veliki trud je evidentan, a Leonora Surian Popov je izvrsna. Šteta što je mjuzikla u Rijeci tako malo, ali bolje i jednom u sezoni nego niti jednom. Želim samo reći da bih volio da ih je više i češće jer puno kazalište dovoljno govori samo za sebe”, „Mjuzikl je izuzetno zahtjevan, a svi su se ansambli i više nego iskazali, nema osobe koja na pozornici večeras nije zablistala! Vidi se da je prethodilo puno vježbe i rada što je rezultiralo prekrasnom sinergijom”, „Mladenačka energija na pozornici je bila naprosto zarazna. Velike pohvale svima – od pravog orkestra za mjuzikl, mladih plesača i zbora „Kaplan”, do naravno Leonore Surian Popov koja nas je oborila s nogu!”.

 

Premijera s Elenom Brumini kao Evitom i Ivanom Šimatovićem kao Peronom te Stefanom Surianom kao Cheom iščekuje se već sutra, a oni koji su uspjeli na vrijeme doći do ulaznica za rasprodane izvedbe zadovoljno trljaju ruke.

 

Sponzor mjuzikla “Evita”

 

Foto & Video galerija