Don Carlo

First minute prodaja za travanj je upravo počela! Provjerite što je na programu!

5. ožujka 2024.

Nemojte propustiti priliku osigurati svoje ulaznice po first minute cijeni za Verdijevu operu „Don Carlo“ i balet Nadava Zelnera „Grand finale“ u razdoblju od 5. do 20 ožujka 2024! Uz promokod TRAVANJ20 možete doći do ulaznica s 20 % popusta i to kako putem online kupnje, tako i na blagajni Kazališta.

Višeslojna opera koja spaja povijesne činjenice, dramu i ljudsku strast, Verdijevo remek-djelo „Don Carlo“ pod ravnanjem maestra Valentina Egela, a u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića, oduševila je i publiku i kritiku prošle sezone te ponovno dolazi na repertoar 3. i 5. travnja. „Izvedba je vrijedna divljenja i svakako je treba pogledati, poslušati i doživjeti, jer obogaćuje svakog gledatelja snagom dramaturške zamisli, ljepotom slika i kvalitetom umjetničkog izraza“, istakla je Gloria Fabijanić Jelović u osvrtu za Radio Korzo.

Izraelskoga koreografa međunarodne karijere, Nadava Zelnera riječka je publika također upoznala prošle sezone po upečatljivoj plesnoj minijaturi „Medium rare“. Ove pak sezone poznati koreograf priprema baletno „Grand finale“, a premijera je 16. travnja. „Moja me karijera sprječava da se skrasim na jednom mjestu dulje vrijeme. Stoga sam u ovoj fazi svog života prisiljen stvarati privremene domove svaki put kad putujem i radim na novom mjestu u ovom svijetu. U svom novom djelu “Grand finale” suočavam se s posljedicama ovakvog načina života i žrtvama koje podnosim kako bih proširio svoj glas i podijelio svoju strast sa svijetom,“ podijelio je Nadav Zelner. Reprizne izvedbe su na programu 23., 24., 25., 26. i 27. travnja.

Osim toga, travanjski program obradovat će ljubiteljice i ljubitelje koncerata. Inauguracijski koncert novoga riječkog ansambla, Riječke komorne filharmonije, „Glazbene bajke“ poslušajte 4. travnja. A 19. i 20. travnja uz Riječki simfonijski orkestar i pod dirigentskom palicom maestra Valentina Egela nastupit će slavni pijanist Ivo Pogorelić – iščekivane koncertne večeri za koje, nažalost, više nema ulaznica.

Ako više volite dramske predstave, obavezno dođite na K-HNK gostovanje Hrvatskoga narodnog kazališta Split, 29. travnja stiže „Mačka na vrućem limenom krovu“ Tennesseeja Williamsa redatelja Juga Đorđevića. Za najmlađe je na programu gostovanje Teatra dei Fabbri s predstavom „La regina della neve“ 30. travnja.

Odaberite naslove i termine po svome ukusu te se uputite do blagajne Kazališta ili kupite ulaznice online za atraktivne travanjske izvedbe!

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj