Herojski balet “Spartak” premijerno na sceni “Zajca”! Ulaznice u prodaji!

8. veljače 2023.

Poznati balet „Spartak“ Arama Hačaturjana u koreografiji Jiříja Bubeníčeka nakon uspješne zagrebačke premijere stiže na scenu „Zajca“, gdje će biti premijerno izveden 28. veljače, a reprizno 1., 3., 4. i 5. ožujka. Ulaznice za sve izvedbe su u prodaji! Balet će izvoditi ansambl HNK-a u Zagrebu uz Riječki simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija. Koprodukcijski projekt HNK-a u Zagrebu i HNK-a u Rijeci nastao je u sklopu Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta – K-HNK.

Skladatelj Hačaturjan odlučio je napisati „Spartaka“ za vrijeme Drugoga svjetskog rata te ga najavljivao kao „monumentalnu herojsku predstavu koja će publici pokazati najhrabriju osobu u čitavoj drevnoj povijesti – Spartaka“. Djelo je napisano 1954. godine, a iste je godine Hačaturjan za njega nagrađen Lenjinovom nagradom.

Koreograf Bubeníček, kojeg je naša publika nagradila za prošlosezonsku predstavu „Romeo i Julija“, u svojoj interpretaciji prati novu sižejnu liniju, prikazuje pobunu gladijatora te životne priče likova. Ne propustite slavni balet u impresivnoj izvedbi zagrebačkoga ansambla te riječkoga Orkestra! Odaberite termin koji vam odgovara i vidimo se u gledalištu!

Generalni pokrovitelj Baleta