ISTINITA PRIČA „CABARETA SACCO E VANZETTI“ DOJMILA PUBLIKU

6. studenoga 2019.

Premijerna izvedba predstave „Cabaret Sacco e Vanzetti” Talijanske drame u koprodukciji s Teatrom dei Borgia ispraćena je toplim pljeskom publike koja je s velikom pažnjom pratila dvojicu sjajnih glumaca. Raffaele Braia i Valerio Tambone istinitu su priču o talijanskim migrantima u Americi ispričali kroz cabaret u režiji Gianpiera Borgie.

O predstavi, koja će svoj put nastaviti na turneji, zadovoljna je publika kazala: „Oduševilo me što su bez ikakvih tehnoloških čuda, čak i bez muzičke matrice, samo uz izvrsno svjetlo, odličnu scenografiju i kostimografiju, dvojica glumaca tijekom čitave predstave, svojim glumačkim, pjevačkim i plesačkim talentima, dočarali pravi cabaret. Istinita priča, njihove misli i borbe iz zatvorske ćelije, težnja za slobodom, svijest da nedužni čekaju smrtnu kaznu, međusobno bodrenje i humor… divna predstava u kojoj smo zbilja uživali. Svaka čast”, „Teška tematika, iznimno uspješna predstava”, „Izvrsno, snažno me se dojmilo. Na fantastičan su način predstavljene ova teška tema i priča”.

Povijest bilježi brojne sramotne i licemjerne presude ljudskim sudbinama, a „Cabaret Sacco e Vanzetti” predstava je o talijanskim migrantima s početka 20. stoljeća, o anarhistima Nicoli Saccu i Bartolomeu Vanzettiju koji su bili optuženi za oružanu pljačku i ubojstvo te sedam godina kasnije osuđeni na smrt, a zapravo zatvoreni zbog antiimigrantske politike.

Foto & Video galerija