IZNIMNO USPJEŠNA I PLODONOSNA SURADNJA S RIJEČKIM SVEUČILIŠNIM STUDIJEM “GLUME I MEDIJA”

16. prosinca 2022.

Vrlo smo ponosni na našu suradnju sa studijem Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, zahvaljujući kojoj imamo priliku na velikoj kazališnoj sceni vidjeti nove mlade glumačke snage, a neki od njih postaju i dio našeg ansambla, poput Maria Joveva, Romine Tonković, Ane Marije Brđanović, Denija Sankovića i Nikole Nedića koji je također bio član ansambla Hrvatske drame.

U predstavi koja je trenutno na programu, Mozartovoj operi „Čarobna frula“ u režiji Renate Carole Gatice sudjeluju polaznice i polaznici ovoga riječkog Studija, koji publiku oduševljavaju kako svojim dramskim vještinama, tako i onim plesnim. Studentice Dora Čiča, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović, Nika Grbelja i studenti Mihael Marković i Tino Trkulja utjelovljuju puk, robove, životinje. Osim toga, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović u predstavi igra ulogu jedne od triju dama. Mentorica studentica i studenata je riječkoj publici dobro poznata autorica i izvođačica Mila Čuljak. Ova operna predstava je postala apsolutni hit, čije se izvedbe brzo rasprodaju. Još pokoja ulaznica preostala je jedino za sutrašnju izvedbu, u subotu 17. prosinca s početkom u 18 sati. Požurite nabaviti svoju!

Doru Čiča i Niku Grbelja uskoro ćete vidjeti i u predstavi Hrvatske drame „Yerma“ redateljice Rajne Racz, premijera je 19. siječnja 2023. godine. Polaznice i polaznike ove studentske generacije mogli ste vidjeti i u predstavi „Leica format“ prošle sezone.

Našim mladim glumicama i glumcima želimo uspjeh na Studiju i kasnije u glumačkoj karijeri! Veselimo se vidjeti vas u novim ulogama!

Foto & Video galerija
 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj