JEDINA NOĆNA MORA IZ KOJE SE PUBLIKA RIJEČKOG KAZALIŠTA NE ŽELI PROBUDITI!

2. veljače 2017.

Druga premijera Verdijeve opere „Otello” sada je i pred publikom pokazala zašto druga podjela nije samo zamjena za prvu, već solistička podjela koja je na scenu donijela svoje interpretacije!

Rekli su mnogi „Predstava drži gledatelja u napetosti od prvog trenutka uplovljavanja broda do posljednjeg izdaha!” Nakon ujednačenog pljeska oduševljenja, krenuli su povici bravo pojedinačno za soliste Luisa Chapu, Anu Petričević, Antona Keremidtchieva, Olgu Kaminsku, Giorgia Cristiana Suriana, Voljena Grbca, Slavka Sekulić, Daria Berchica, za dirigenta Villea Matvejeffa, dramaturga-redatelja Marina Blaževića, orkestar i zbor Opere, ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca, te Dječji zbor „Toretta” i Djevojački zbor PZM „Josip Kaplan”  koje su pripremile Doris Kovačić i Suzana Štefanić. Suradnica za scenski pokret i koreografkinja je Selma Banich, oblikovatelji svjetla i scene Dalibor Fugošić i Alan Vukelić, kostimografkinja Sandra Dekanić, voditeljica zbora Nicoletta Olivieri, asistent dirigenta Igor Vlajnić, koncertni je majstor Anton Kyrylov, a asistentica dramaturga-redatelja Katherine Maudline.

Podsjetimo, zbog bolesti umjesto najavljenog Kallea Kanttile, u ulozi Otella večeras je ponovno pjevao Luis Chapa koji je snažno prenio užitak pjevanja ove iznimno zahtjevne uloge.

Sjećate li se pobjednice prvog Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača „Zinka Milanov”? Tada je zadivila žiri i publiku, a večeras je Ana Petričević debitirala u ulozi Desdemone, u svojoj omiljenoj operi. Sudeći po reakcijama iz gledališta, u ovoj je tragičnoj priči prenijela svu ljepotu i Shakespeareove i Verdijeve Desdemone.

Anton Keremidtchiev prvi je put na riječkoj sceni, a njegov je negativni lik, otrovni, podli Jago koji uništava iz sjene, nakon jeze izazvao oduševljenje.

„Filmska gluma i nevjerojatne scene, zadivljeni smo!” rekli su neki od Erasmus studenata iz publike, „Koliko predivnih pjevačko-glumačkih zvijezda, kakva predstava, bili smo zaista negdje drugdje! Ovo vrijedi vidjeti opet!”, čuli smo iz publike.

I zaista možete doživjeti riječkog „Otella” na velikoj sceni HNK Ivana pl. Zajca na reprizama 2, 3. i 4. veljače!

Zahvaljujemo HEP-u, donatoru opere „Otello”, te partnerima projekta PIK-u Rijeka i Vinskoj kući „Kozlović”.

Zahvaljujemo donatoru 

HEP_logo-web

Partneri projekta 

logo u krugu bijeli

 

PIKO

Foto & Video galerija