Tino Trkulja, Dora Čiča, Andrea Tich, Karla Aračić, Giuseppe Nicodemo

Jedinstvena izvedba impresivnog „Orlanda furiosa“ / „Bijesnog Orlanda“ u četvrtak 2. svibnja!

24. travnja 2024.

Jedan od najvećih projekata Talijanske drame, predstava „Orlando furioso“ / „Bijesni Orlando“ po istoimenom epu Ludovica Ariosta u adaptaciji Luciana Delprata i Jazmín Sequeira, koja potpisuje i režiju ponovno je na našem programu u četvrtak 2. svibnja s početkom u 19.30 sati. Jedinstvena ovosezonska izvedba donosi renesansni pogled slavnoga talijanskog autora koji se pak isprepliće sa suvremenim pogledom u kojem su Orlando (Andrea Tich) i Angélica (Serena Ferraiuolo) i dalje aktualni. Glumica Serena Ferraiuolo upravo je za ulogu Angélice osvojila Nagradu publike.

„Predstava »Bijesni Orlando« putem ruha klasičnoga djela, negdje između distopije i realiteta, progovara o problemima današnjega svijeta, što bi moglo biti interesantno i mlađoj publici koja se među lektirnim naslovima može susresti i s Ariostovim epom,“ istakla je Kim Cuculić za „Novi list“.

Ako niste imali prilike pogledati „Bijesnog Orlanda“ prošle sezone, nemojte propustiti izvedbu u četvrtak 2. svibnja – postindustrijski svijet ogrezao u bezumnome konzumerizmu uz Ariostove likove u sjajnoj izvedbi glumica i glumaca Talijanske drame!

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj