JOŠ MALO O NAGRADAMA PUBLIKE…

5. siječnja 2016.

NE PROPUSTITE POGLEDATI NAGRAĐENE PREDSTAVE:

DON GIOVANNI

Najboljom predstavom u Operi te najboljom predstavom u cjelokupnom premijernom repertoaru sezone 14/15 publika je proglasila operu Don Giovanni Wolfganga Amadeusa Mozarta  pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, u režiji Erika Söderbloma. Don Giovanni i urnebesni Waltteri Torikka ponovno u vašem Gradu i Teatru: 3, 5. i 8. ožujka. Rezervacije na blagajni već od 15. siječnja.

HRVATSKO GLUMIŠTE

Najbolju predstavu u Hrvatskoj drami prema odluci publike, Hrvatsko glumište redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića, moći ćete pogledati  i ove sezone u sklopu Trilogije o hrvatskom fašizmu: 15. i 16.travnja 2016.

CARMEN (opera) i ŠEHEREZADA (balet)

Druga na popisu najboljih predstava u cjelini također je opera, Bizetova Carmen u adaptaciji za komornu scenu, koju izvodimo 10. i 12. ožujka, a ulaznice su u prodaji od 15. siječnja (ne propustite Aljaža Farasina kao Don Joséa, a u ovoj sezoni još i Lenskog u Evgeniju Onjeginu te Vojvodu od Mantove u Rigolettu). Treću na listi najboljih predstava sezone 2014/15, balet Šeherezada Lea Mujića, moći ćete ponovno gledati u sljedećoj sezoni kao samostalnu predstavu, uz pratnju našeg orkestra.

VINCENT

Zdenko Botić i Jelena Lopatić nagrađeni su za najbolju mušku i žensku ulogu u predstavi Vincent koja se na scenu vraća već ovog mjeseca, od 20. do 23. siječnja.