Izvođački i autorski tim predstave "Slučaj vlastite pogibelji"

Katarzično iskustvo: Slučaj vlastite pogibelji osvojio riječku publiku

8. ožujka 2024.

Još sam pod dojmom“, otkrila nam je Roberta Špoljarić po završetku riječke premijere „Slučaja vlastite pogibelji“ i zasluženih gromoglasnih ovacija. Nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu u sklopu K-HNK – Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta, predstavu je na prvoj od dvije izvedbe dočekalo ispunjeno Kazalište.

Svi smo suosjećali s dramom jer je to stvarnost koju živimo“, odgovorila je Jana Ažić promišljajući o prvim dojmovima po završetku predstave. Režiju i dramatizaciju najnovijeg istoimenog romana Kristiana Novaka potpisao je Ivan Plazibat. Iza postavljene scenografije stoji Liberta Mišan, kostimografije Petra Dančević Pavičić, glazbe Hrvoje Nikšić, svjetla Vesna Kolarec, a video snimanja Luka Ivić:

„Predstava je bila vrlo dobra, u skladu s romanom. Glumci su bili izvrsni“, podijelila je s nama Lorena Šustar. U glavnim ulogama nastupili su Karlo Mrkša kao policajac Marli te Dea Presečki kao Profa. Uz njih, publika je velikim aplauzima nagradila cijelu glumačku ekipu „Slučaja vlastite pogibelji“ koja se sastoji od gotovo cijelog varaždinskog ansambla, ali i triju Zajčevih glumaca: Mario Jovev, Jasmin Mekić i Deni Sanković.

„Ova predstava natjerala me da pročitam roman. Slažem se s Lorenom, glumci su bili jako dobri, cijela predstava je bila odlična. Posebice mi se svidjelo kadriranje. Konačno, cijela predstava bila je divno, katarzično iskustvo,“ kazala je Anamarija Ljutić.

Srećom, na blagajni HNK Ivana pl. Zajca ostalo je još malo ulaznica za drugu, ali i posljednju izvedbu „Slučaja vlastite pogibelji“ u Rijeci. Nemojte reći da vam nismo rekli.

Foto & Video galerija