KAUČSURFING U DELTI 5

17. siječnja 2019.

Predstava „Kaučsurfing” Kazališne družine CLOU gostuje u Delti 5 u petak 25. i u subotu 26. siječnja u 19,30 sati.

Predstava je gorko-slatka refleksija o „kriškama života“, marginalnim zbivanjima pojedinaca unutar četiri zida. Autorice Nina Sabo i Valentina Lončarić su tijekom nekoliko mjeseci kolažirale fragmente vlastite svakodnevice u kojoj kauč simbolizira mjesto ugode, ali i mjesto nemogućnosti akcije i izlaska u vanjski svijet. Jedina akcija, to jest „surfanje“ moguća je na metar i pol kauča, te na taj način kauč postaje mjerilo i granica svijeta. Na autoironičan način autorice propituju odnose „kaučsurfanja“ kao posljedice vlastite pasivnosti, (ne)djelotvornosti institucija koje onemogućavaju akciju te odlaska u imaginarno koje na kauču postaje jedini mogući čin akcije. S kauča se život imaginarno promatra, ne dopušta se izravno participiranje, no upravo imaginarno pojedincu postaje jedini način za preživljavanje.

U predstavi glume Nina Sabo, Valentina Lončarić i Ella Bogadi.

*Couchsurfing – ideja se pojavila 1999. kada je Casey Fenton htio posjetiti Island.Poslao je preko 1500 e-mailova studentima na Islandu tražeći smještaj, pedesetak njih mu je odgovorilo te ponudilo smještaj i društvo tokom boravka na Islandu. Web stranica Couchsurfing pokrenuta je u siječnju 2003. godine u suradnji sa Danom Hoffer, Sebastienom Le Tuan i Leonardom Silveira, a u javnost je puštena u siječnju 2004. godine.

Danas, CouchSurfing nije samo web stranica, već zajednica ljubitelja putovanja. Ima preko 6 milijuna korisnika. CouchSurfing radi na principu: ti si mene ugostio, sad ću ja tebe.

Foto & Video galerija