KAZALIŠNA SKUPINA IZ BERLINA DOVODI NACISUPERLJUDE

21. rujna 2016.

Međunarodni izvedbeno-kazališni kolektiv Showcase Beat le Mot iz Berlina gostuje u Rijeci u HKD-u na Sušaku 29. i 30. rujna 2016. u 19:30h gdje će izvesti svoju humorističnu produkciju Nazisupermenschen – Strava uobičajenog.
Ismijavajući naciste, njihova uvjerenja i postupke, kažu kako Naci Super Ljudi upošljavaju zbor da bi mogli putovati na glasovima njihovih članova. „Zbor je to s anđelima i trubama. Trebali bi pjevati Wagnera, ali znaju samo Verdija. “Koga briga”, misle Supernacisti. Jer njihov je slogan: napraviti mjesta. A njihova je potreba za svježim zrakom i širokim, otvorenim prostorima moćnija od svake mržnje. Supernacisti kose sve što im stane na put jer shvaćaju da uništenje čini svijet mnogo manje kompliciranim. Nemaju nacrt ili plan, samo žele napraviti prostor, prazan prostor. Ne žele biti shvaćeni. Svaki pokušaj koji se kreće u tom smjeru smatraju površnim. Biti neshvaćenima nimalo ih ne brine. Ništa ne shvaćaju kao stalno stanje stvari i upravo iz tog razloga posvuda vide putove. I baš zato što posvuda vide putove, moraju ukloniti sve što im stoji na putu.”

U potrazi za nekonvencionalnim postupcima i izrazima, na njihovim se izvedbama mogu vidjeti kolaži pjesama, koreografija, videa, narativnih tekstova, dijaloga, stripova, televizije, sporta itd. Od svog osnutka 1997. godine bili su aktivni u raznim umjetničkim područjima djelovanja, a osim kazališta, bavili su se glazbom, glazbenim spotovima, likovnom umjetnošću, književnošću, znanošću, produkcijom, izvedbama i insceniranjem kazališnih predstava diljem Europe. Koristeći upravo različite elemente iz pop-kulture u svom radu i na humoreskni način govoreći o složenim društvenim i političkim problemima, često privlače pažnju međunarodnoh medija. Na njihovom su popisu preko 24 produkcije, 5 režija, 3 spota, 2 CD-a i bezbroj radionica. U djelu Postdramsko kazalište jednog od najvećih kazališnih teoretičara današnjice, Hansa-Thiesa Lehmanna, Showcase Beat le Mot se spominje kao jedan od međunarodno najpriznatijih suvremenih izvedbenih kolektiva.

Ova je kazališna skupina već gostovala u Rijeci, u rujnu 2014. kada su otvorili Zooming Fluid States Festival.

Predstava traje dva sata, izvodi se s jednom pauzom.

Realizirano uz potporu kazališnog kooperacijskog programa Federalne kulturne fondacije Doppelpass.

Foto & Video galerija