Edi Ćelić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci

Kazalište u gostima kod studenata

17. listopada 2023.

Mini-turneja “Zajca” naziva “Drama na faksu” trajala je dva dana i obuhvatila Veleučilište i Sveučilište u Rijeci. Družina kazališnih umjetnica i umjetnika, glumačkih i glazbenih, gostovala je na zajedničkom prostoru ispred Veleučilišta, Tehničkog fakulteta i Tehničke i Prirodoslovne i grafičke škole 12. listopada, te na Kampusu, u klubu Akvarij, 13. listopada.

Spontani i duhoviti voditelj, u ulozi kazališnog čistača koji je došao provjeriti kamo su pobjegli umjetnici iz Kazališta, bio je Giuseppe Nicodemo, glumac Talijanske drame. U simpatičnoj suigri s vilom iz predstave “Regoč”, Ana Marijom Brđanović, glumicom Hrvatske drame, privukao je pažnju brojnih okupljenih studentica i studenata i nasmijao ih svojim komentarima. U sklopu predstavljanja izveli su Aleksandra Stojaković Olenjuk i Edi Ćelić fragment iz dramske predstave “Na Tri kralja ili kako hoćete” koja je trenutno na repertoaru, a Marko Fortunato, solist Opere, izveo je na gitari ariju Arlecchina iz opere “Pagliacci”. Na Kampusu su nastupili još i Leonora Surian Popov i Mirko Soldano, glumci Talijanske drame, izvodeći pjesmu iz predstave “A ritmo di Broadway” / U ritmu Broadwaya”.

Kazališni kostimi, glazba i glumačka interpretacija na neočekivanim lokacijama djelovali su začudno i intrigantno, te se okupljena mlada publika opustila i rado sudjelovala u nagradnom kazališnom kvizu i razgovoru s umjetnicima koji je vodila Katarina Mažuran, voditeljica razvoja publike. Moglo se čuti kako glumci i glazbenici doživljavaju publiku, koliko je važna emocija koju osjete iz gledališta, kako to publika sudjeluje u predstavi, te anegdote o jednom zaspalom gledatelju i jednoj gledateljici koja se javila na telefon usred predstave i štoviše obavila razgovor o pozivu na večeru. Na Kampusu je goste iz Kazališta pozdravio i prodekan, prof.dr.sc. Gordan Jelenić, koji je otkrio zašto on voli kazalište te pozvao studente na odlazak u kazalište.

Druženje publike i umjetnika bila je i prilika za promociju studentskih pretplata i preporuke predstava, s naglaskom na događaj koji se posebno priprema za mladu publiku: premijera baleta “Sad i nikad više” 21. listopada i after party s plesačima koji će se održati u Exportdrvu odmah nakon predstave. Ova je najava nastavka druženja kazališnih umjetnika i mlade publike, dapače zajednička zabava, oduševila okupljene i motivirala na dolazak i one koji do sada nisu bili u kazalištu.

Foto & Video galerija
 

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj