KAZALIŠTE U ONLINE NASTAVI TALIJANSKIH ŠKOLA!

4. ožujka 2021.

Talijanska drama učenicima osnovnih škola nudi znanja, iskustva, anegdote iz kazališnog života i to u online nastavi!

U razdoblju u kojem smo bili primorani naći nove načine i rješenja za približavanje kazališne umjetnosti našoj najmlađoj publici, kada nam je onemogućeno putovati, došli smo na ideju da na primjeru “Online škole” pokrenemo projekt “Online kazalište”! Naime, riječ je o projektu kojim će Talijanska drama „ući” u škole.

Projekt “A teatro con il Dramma Italiano” namijenjen je učenicima od 1. do 8., odnosno od 1. do 9. razreda osnovnih talijanskih škola u Hrvatskoj i Sloveniji. Sastoji se od 4 epizode, svaka u trajanju od 20 minuta, u kojima glumci Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca popularno, jednostavno i blisko djeci govore o riječkom Kazalištu, o njegovoj povijesti, zaposlenicima, predstavama i ostalim zanimljivostima.

Video serijal od četiri epizode dinamično je osmišljena priča koja učenike uvodi u sve prostore kazališta i upoznaje sa zanimljivim likovima koji ondje nastaju i borave.

Redatelj i scenarist je Giulio Settimo, a sudjeluju glumci Stefano Surian, Sabina Salamon, Anton Plešić, Bruno Nacinovich, Elena Brumini, Ivna Bruck, Mirko Soldano, Andrea Tich, Aleksandar Cvjetković, Serena Ferraiuolo, Leonora Surian Popov, Giulio Settimo, Giuseppe Nicodemo te članovi Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Za sada je projekt namijenjen talijanskim školama u Hrvatskoj i Sloveniji koji će, počevši od 3. ožujka, svaki tjedan moći pristupiti našem kazališnom svijetu kroz, za početak, upravo te četiri epizode.

Broj prijavljenih učenika koji će pratiti našu online kazališnu priču dosegao je brojku od 1200.

Kroz narednih nekoliko mjeseci materijal će biti dostupan svima, te će ga djeca i mladi moći pratiti s obiteljima iz svojih domova. Ali o tome više informacija uskoro…

 
Medijski pokrovitelj Talijanske drame