“KONCERT ZA PAMĆENJE”

6. prosinca 2021.

Publika koja je provela subotnju večer u Kazalištu, sudeći po njihovim ushićenim komentarima, napravila je najbolji mogući odabir. Izvedba simfonijskoga koncerta „Beethoven, Bruch, Čajkovski“ pod ravnanjem maestra Valentina Egela i uz prvi solistički nastup našega dugogodišnjeg koncertnog majstora Antona Kyrylova izazvao je gromoglasni pljesak i povike “Bravo!”. Izvođači su nekoliko puta bili vraćeni na pozornicu, a u znak zahvale bio je izveden i bis.
“Imam samo riječi pohvale za sve. Već dugo me neki koncert nije toliko oduševio, i što se tiče kvalitete orkestra, i solista, i izbora programa… Proletjelo je stvarno brzo,” podijelio je svoj dojam o koncertu riječkoj publici dobro poznati mladi pijanist Juraj Marko Žerovnik.

A evo što su nam još rekli zahvalne gledateljice i gledatelji:

“Sve je bilo dobro, ali solistički nastup Antona Kyrylova i Čajkovski nadmašili su sva očekivanja.”
“Sve pohvale za Simfoniju Čajkovskog, a i solista. Bravo!”
“Izvrsni su svi, svaka čast!”
“Početak me se jako dojmio, solist je bio fantastičan, a Čajkovski je Čajkovski, kod njega je sve dobro.”
“Jako mi se dopalo, naročito Simfonija. Naš koncertni majstor Anton Kyrylov vrlo me je ugodno iznenadio svojim nastupom, rijetko koji koncertni majstor se upušta u ovako teške koncerte kao solist.”
“Zaljubila sam se u dirigenta. Energičan je, ima takav govor tijela da se točno osjeti kako će ga Orkestar popratiti. Nekada bih na koncertima znala zažmiriti radi boljeg doživljaja, ali sada više ne žmirim!”
“Posebno mi se svidio Koncert za violinu i Anton Kyrylov. Čestitke!”
“Koncert za pamćenje!”
“Naš RSO je izvrstan, maestro Egel energičan i karizmatičan, solist Kyrylov vrhunski.”

Riječki simfonijski orkestar uskoro ćete moći čuti na tradicionalnim Novogodišnjim koncertima 27., 28., 29. i 30. prosinca te Dječjem novogodišnjem koncertu 31. prosinca u podne.

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra