KOREO LAB : PLES RIJEČANIMA NA DAR

25. ožujka 2018.

Projekt Koreo lab riječkog Baleta okupio je pet plesača, članova ansambla iz čije je želje za vlastitim koreografskim izrazom i kreativnog entuzijazma nastala predstava koju poklanjaju Riječanima na dar. Premijera je u utorak, 3. travnja 2018. u HKD u Sušaku s početkom u 20 sati, a reprizne izvedbe sljedeće dvije večeri, 4. i 5. travnja također u 20 sati.

Dijelove predstave, svoje plesne priče koreografirali su Vitalij Klok, Helias Tur Dorvault, Michele Pastorini, Ricardo Campos Freire i i Maria del Mar Hernandez, koji u predstavi sudjeluju i kao izvođači, a uz njih i Marta Voinea Čavrak, Laura Orlić, Cristina Lukanec, Nika Lilek, Tea Rušin i Martin Grđan.
Ulaz je besplatan, a potrebno je ranije podignuti propusnice na blagajni Kazališta.

U sklopu projekta Koreo lab, a u suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Grada Rijeke, projekta „Rijeka – Zdravi grad“, organiziraju se i tri besplatne plesne radionice za građanstvo.

Plesna radionica 50+

Plesnu radionicu za građanke i građane starije od 50 godina vodit će Oksana Brandiboura Kožul, solistica Baleta HNK Ivana pl. Zajca. Radionica će se održati 3, 4. i 5. travnja od 17 do 18 sati u HKD na Sušaku. Za sudjelovanje nije potrebno plesno iskustvo.

Plesna radionica za djecu 8 -12 godina

Plesnu radionicu za djecu vodit će Vitalij Klok, baletni solist i baletni majstor-pedagog ansambla suvremenog plesa. Radionica će se održati 3, 4. i 5. travnja od 14 do 15 sati u HKD na Sušaku.

Pozvana su djeca koja već plešu, kao i djeca koja se žele upoznati s plesnom umjetnošću.

Radionica suvremenog plesa za pasionirane plesačice i plesače

Radionicu za osobe koje nisu plesni početnici, a zanimaju ih rad i ideje mladih članova Baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca vodit će: Michele Pastorini, Ricardo Campos Freire, Helias Tur Dorvault i Maria del Mar Hernandez. Radionice će se održati 3, 4. i 5. travnja od 15.30 do 16.30 sati.

Sve su radionice besplatne za polaznike, a potrebno je prijaviti se na mail:

razvojpublike@hnk-zajc.hr.

Prijave se primaju do subote, 31 .ožujka 2018.

Požurite jer broj polaznika je ograničen!