Premijera KOREO LAB

Koreografija: Vitalij Klok
PUSTINJA ISKUŠENJA
Izvode: Hélias Tur-Durvault, Marta Voinea Čavrak, Laura Orlić, Cristina Lukanec
Glazba: Hrvoje Puškarić
Glazbu izvode: Hrvoje Puškarić – klavir, Toni Kranjac – klarinet
Tekst čita: Sendi Bakotić
Video projekcija: Julija Kožul

Koreografija: Hélias Tur-Durvault
Izvode: Maria del Mar Hernandez, Ricardo Campos Freire
Glazba: Palmen aus Leder (Jan Jelinek, album: Tierbeobachtungen), Black for the back, One simple light cue
Opis: Ovo je mali korak, potraga za jednostavnošću. Nakupina apstraktnih dokaza, dijalog s prostorom, između, oko, ispod kože, unutar i van stvarnosti. Zajednička priča nepoznate sadašnjosti.

Koreografija: Michele Pastorini
OSJET NULA
Izvode: Ricardo Campos Freire, Marta Voinea Čavrak, Nika Lilek, Maria del Mar Hernandez, Tea Rušin, Laura Orlić, Hélias Tur-Durvault
Glazba: Passed over trail (Raime), Unanswered questions pour flute (Tristan Murail), Prismatic Error (Porter Ricks), Moonlight Serenade (Glenn Miller), Volatile (Machine Head)
Opis: Kako bi bilo kada ne bismo više imali osjeta, osjećaja, da ne možemo čuti ili vidjeti… Samo slušamo i gledamo nesposobni uživati u bilo kojem pravom osjećaju; uvijek smo u žurbi i pod stresom, krećući se toliko brzo, a u stvari smo zapeli, na mjestu i prazni.
Ne bismo smjeli zaboraviti dodirnuti sve prave aspekte života, umjesto tisuću maski koje svakodnevno nosimo; trebali bismo dotaknuti sve, svaku kožu s kojom se susretnemo jer je to pravi dar.
Nakon godina evolucije, zaglavljeni smo u praznoj budućnosti i udaljeni od prošlosti koja nam ne pripada… Možda je posljednja nada u sadašnjosti… Život miriše na lijepe stvari, istina je ovdje, uvijek smo na korak do, zaboravljajući tko smo… Uzmimo korak unazad, ili tisuću, ako treba, vratimo se temeljima, budimo temelj.

Koreografija: Ricardo Campos Freire
IMPRESIJE O SEBI
Izvodi: Martin Grđan
Glazba: Luke-Howard (uredio Ricardo Campos Freire)
Opis: Koliko dobro komuniciramo nije određeno time koliko dobro govorimo nego time koliko nas se dobro razumije.

Koreografija: Maria del Mar Hernandez
RE CUERDA
Izvodi: Maria del Mar Hernandez
Opis: Moj dio nije dio. Povezuje sve druge djelove pa nema mjesta za početak i kraj, za pljesak ili poklon. Podjeljen je na različite djelove jer smatram da se sve događa bez našeg znanja, bez kontrole vremena i bez definicije prostora. Sve je ne ovdje i ne sada, naprosto jest.
Gdje završavam ja i gdje počinješ ti? Što nas povezuje, a što ne? Od kada nismo skupa? Od kada nismo isto? Zašto osjećamo ljubav ili strah? Postoji li odgovor? Samo nastavi hodati…


Radionice: 
KOREO LAB: RIJEKA PLEŠE
U sklopu predstave Koreo lab, autorske plesne predstave članova Baleta HNK Ivana pl. Zajca, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u suradnji s Gradom Rijeka i projektom „Rijeka-Zdravi grad” organizira besplatne plesne radionice za sve.

Plesna radionica 50+ 

Plesnu radionicu za građanke i građane starije od 50 godina vodit će Oksana Brandiboura Kožul, solistica Baleta HNK Ivana pl. Zajca. Radionica će se održati 3, 4. i 5. travnja od 17 do 18 sati u HKD na Sušaku. Za sudjelovanje nije potrebno plesno iskustvo.

Radionica je popunjena. 


Plesna radionica za djecu 8 -12 godina

Plesnu radionicu za djecu vodit će Vitalij Klok, baletni solist i baletni majstor-pedagog ansambla suvremenog plesa. Radionica će se održati 3, 4. i 5. travnja od 14 do 15 sati u HKD na Sušaku.

Pozvana su djeca koja već plešu, kao i djeca koja se žele upoznati s plesnom umjetnošću.

Radionica suvremenog plesa za pasionirane plesačice i plesače

Radionica je popunjena. 


Radionicu za osobe koje nisu plesni početnici, a zanimaju ih rad i ideje mladih članova Baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca vodit će: Michele Pastorini, Ricardo Campos Freire, Helias Tur Dorvault i Maria del Mar Hernandez. Radionice će se održati 3, 4. i 5. travnja od 15.30 do 16.30 sati.

Radionica je popunjena.