Riječko kazalište mladih "Kamov"

S ciljem razvoja upućene i u kazalište zaljubljene mlade publike, HNK Ivana pl. Zajca u ovoj sezoni pokreće pilot projekt – Riječko kazalište mladih „Kamov“ koje u središte svog interesa stavlja upravo djecu i mlade. Želeći novim generacijama ponuditi više i bolje od „suhoparnih“ sadržaja „umotanih“ u tradicionalne koncepte, u ovoj sezoni intenzivno ćemo istraživati želje i potrebe naše najmlađe publike i pokušati osmisliti sadržaje prilagođene njima. Svjesni smo činjenice da su bez privlačenja novih kazališnih posjetitelja svi pokušaji razvoja kazališta unaprijed osuđeni na neuspjeh.

RKM će u ovoj sezoni objediniti postojeće programe za djecu i mlade svih drugih kazališnih grana (Opere, Baleta, Hrvatske i Talijanske drame), ali i istaknuti samostalne predstave i koncerte. Pokrenut ćemo i interaktivne projekte i radionice kojima ćemo kazalište i kazališnu umjetnost približiti mladima spajajući mladost i iskustvo. Pomagat ćemo i drugim institucijama koje se brinu o djeci i mladima, a posebno ćemo pokušati posvetiti pozornost odgajateljima i učiteljima koji godinama nesebično rade s našim najmlađima.

Želja nam je u godinama koje slijede razviti snažne i kvalitetne suvremene programe u kojima će svi mladi posjetitelji Kazališta, i oni koji će to tek postati, produbiti svoja znanja i vještine u kazališnoj umjetnosti, ali i razviti veliku ljubav prema daskama koje život znače.

Igor Vlajnić, voditelj projekta Riječkog kazališta mladih „Kamov”


HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Domom mladih

KAZALIŠNA RADIONICA

Kazališna radionica RKM „Kamov“ novi je program namijenjen prije svega djeci i mladima koji se žele u slobodno vrijeme kreativno izraziti u umjetničkom području izvedbenih umjetnosti (gluma, pjevanje, scenski pokret). Program nije usmjeren kazališnoj ili glazbenoj edukaciji polaznika, nego upoznavanju kazališta pod vodstvom stručnih i profesionalnih voditelja u okviru ustanova s dugom tradicijom i iskustvom, poput HNK Ivana pl. Zajca i Doma mladih. Polaznike će se tijekom jedne sezone podučiti o brojnim kazališnim temama, kazališnoj tradiciji naših prostora, ali i dati osnovne instrukcije iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom izvedbom/predstavom u HNK Ivana pl. Zajca.

Radionica će se održavati jednom tjedno (listopad 2017. – svibanj 2018.) u prostorima Doma mladih u Rijeci, ali i u drugim prostorima prema potrebi.