Kazališni sabor nastavlja s radom u svojoj drugoj sezoni. Iza nas su pet redovnih (Konstituirajuća sjednica; Riječki HNK je transparentan; Jezik i ženski rod u nazivima – zašto su samo neka radna mjesta ženskog roda; Što ne volite u svom kazalištu; Imaju li Riječke ljetne noći budućnost) i dvije izvanredne sjednice (Nacionalno – Narodno – Regionalno – Gradsko – Međunarodno / Hrvatsko – Primorsko-goransko – Riječko – Europsko Kazalište; Stanje Baleta) Kazališnog sabora u protekloj sezoni.
Kazališni sabor konstituiran je početkom rujna prošle godine, a projekt je osmislila mlada djelatnica HNK Ivana pl. Zajca Marijana Mavić.

Na redovnim se sjednicama raspravljalo o premijernim predstavama izvedenim u razdoblju između dvije sjednice, kao i drugim društvenim, političkim i kulturnim temama vezanima uz djelovanje kazališta. Na taj način publika HNK Ivana pl. Zajca prestaje biti pasivnim konzumentom gotovog kazališnog proizvoda, već se integrira u život kazališta, pa i educira. Cilj projekta Kazališni sabor jest uspostaviti riječki HNK kao kazališno središte u kojem se kritički i interdisciplinarno promišljaju izvedbene umjetnosti.

„Zastupnici“ su se radu sabora mogli priključiti tijekom cijele sezone, a na članskoj su se kartici skupljali pečati kojima se potom ostvarivao popust prilikom kupnje kazališnih ulaznica.

Sva su zasjedanja, i redovna i izvanredna, protekla uz vrlo konkretno i otvoreno postavljanje pitanja, repliciranja, kritiziranja, prijedloge. Kazališni sabor zainteresirano je pratila i publika i mediji.
Osluškivati publiku, razgovarati s gledateljicama i gledateljima, drugima je to naknadni čin u izvedbi predstave. Nama je to – početak.