LA VOCE DEL POPOLO – MEDIJSKI POKROVITELJ TALIJANSKE DRAME I OPERE

16. rujna 2021.

La Voce del Popolo, kultni riječki dnevnik na talijanskom jeziku, najdugovječniji je list među svim dnevnicima u Hrvatskoj, s tradicijom duljom od 130 godina.
Jedan je od četiri dnevnika na talijanskom jeziku u svijetu koji izlaze izvan granica Italije.
La Voce del popolo odlikuje se jednim od najljepših grafičkih dizajna, osobito naslovnice, među svim novinama u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji gdje ima svoju ciljanu publiku.

Suradnja dnevnika La Voce del popolo i Talijanske drame (Dramma italiano) realizirana je s velikim entuzijazmom i zadovoljstvom te se uspješno nastavlja već dugi niz godina.
Talijanska drama jedini je glumački ansambl na talijanskom jeziku koji djeluje s ciljem valorizacije i promidžbe talijanske kulture izvan granica Italije.
Misija dnevnika La Voce del popolo je afirmiranje, očuvanje i promicanje talijanskog jezika, kulture i identiteta na ovom području.
Zahvaljujući godinama i godinama uloženog rada i truda mnogobrojnih generacija, uglavnom novinara i urednika dnevnika La Voce del popolo, talijanska autohtonost se uspjela sačuvati ostavši trajna vrijednost i kulturna baština ovog kraja.
La Voce del popolo je mnogo više od informacije. La Voce del popolo nije samo “talijanski izlog u Hrvatskoj” nego je i izlog Hrvatske prema Italiji, jer promiče i hrvatske vrijednosti (poput prirode, gastronomije, vina, ulja, turističke ponude) i dragocjenu kulturu suživota na ovom području.

Dugogodišnja suradnja dnevnika La Voce del popolo i Talijanske drame zajednički je rad na postizanju zajedničkog cilja – valoriziranju, očuvanju i promicanju talijanskog autohtonog identiteta u ovome kraju.

La Voce del popolo želi uspješan i siguran nastavak programa svim članovima HNK Ivana pl. Zajca, a publici želi da uživa u predstavi Baciami, Cate (Poljubi me, Kato).

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj