“MADAMA BUTTERFLY” I GALA KONCERT LJUBLJANSKE OPERE I BALETA

7. rujna 2021.

Drage naše gledateljice i gledatelji,

s veseljem najavljujemo da nakon ljetne stanke uskoro ponovno podižemo zastor na pozornici “Zajca”! Program počinjemo predsezonom, glazbeno-scenskim uvodom u novu sezonu, u petak 10. rujna i subotu 11. rujna. Prva je na programu opera koja je “dotakla srca publike”, Puccinijeva “Madama Butterfly” nastala u suradnji s HNK-om Split, redatelja Dražena Siriščevića. Ulogu mlade Japanke Cio-Cio San pjevat će prvakinja Kazališta Anamarija Knego, a lakomislenoga časnika američke mornarice Pinkertona utjelovit će kazališni prvak Aljaž Farasin. Operom će ravnati virtuoz, šef dirigent Riječkoga simfonijskog orkestra Valentin Egel. “Publika je dobila operu klasičnih formi i primamljivih slika, sa sjajnim pjevačkim izvedbama”, ocijenila je glazbena kritičarka Gloria Fabijanić Jelović za Radio Rijeku nakon premijere opere koja je potom ovjenčana Nagradom publike “Boris Papandopulo” za najbolju predstavu u opernom programu sezone 2019./2020. dok je Anamariji Knego za ulogu Cio-Cio San pripala Nagrada publike “Štefanija Lenković” za najbolju opernu žensku ulogu.

Dan poslije, u subotu 11. rujna, na riječkoj će sceni nakon dosta godina nastupiti Opera i balet Slovenskoga narodnog gledališča iz Ljubljane s atraktivnim koncertnim programom koji će donijeti ozračje veselja i radosti gotovo poput popularnih novogodišnjih koncerata. Gala koncertom dirigirat će zapaženi slovenski maestro Marko Hribernik, a na programu su arije i dueti iz opereta, komičnih opera i komičnih španjolskih zurzuela što ih potpisuju Offenbach, Bernstein, Strauss, Smetana, Lehár, Chapí, Fernández Caballero i drugi. Kao solistice i solisti nastupit će sopranistice Urška Arlič Gololičič i Martina Zadro, mezzosopranistica Nuška Drašček, tenor Aljaž Farasin i bariton Jože Vidic. Na programu će se naći i vječno popularne polke i valceri Straussa II. uz nastupe baletnog ansambla u koreografijama poznatog Roberta Zanelle.

Ulaznice za oba programa naše predsezone možete nabaviti online od 1. rujna, a na blagajni “Zajca” od 3. rujna. Ulaz će biti moguć isključivo uz predočenje covid-potvrde.

Vidimo se u našem i vašem Kazalištu!

Medijski pokrovitelj / Partner mediatico