MLADI I IZVRSNI: HRVATSKI GUDAČKI KVARTET NASTAVLJA CIKLUS KOMORNIH KONCERATA U “ZAJCU”

5. studenoga 2020.

Ciklus komornih koncerata u „Zajcu“ nastavlja Hrvatski gudački kvartet u nedjelju, 8. studenoga koncertom s početkom u 19 sati.
Martin Draušnik i Alina Gubaidulina na violinama, Aleksandar Jakopanec na violi i Zita Varga na violončelu izvest će dva gudačka kvarteta: Gudački kvartet u D-duru Ludwiga van Beethovena te Treći gudački kvartet u Es-duru, iz ciklusa Moje djetinjstvo, Stjepana Šuleka.

U najzahtjevnijem i najsavršenijem komornom sastavu – gudačkom kvartetu – dolazi do izražaja i zajedništvo i individualnost. Iako je Hrvatski gudački kvartet osnutkom najmlađi među hrvatskim kvartetima, svojom energijom, predanošću i kvalitetom brzo se etablirao kao vodeći komorni sastav u Hrvatskoj.

Tako su glazbeni kritičari o njihovim koncertnim nastupima već zabilježili: „Zvučnost sviranja novoga komornog tijela oduševila je i nosila u eteričnost misli i osjećaja, što je donijelo iskren užitak slušanja i gledanja njihova mladenačkog visokoprofesionalnog zanosa…“, ili pak: „Tako mladi, a izvrsni! – ushit je koji se prolamao iz srca slušatelja tijekom i na kraju koncerta…. Hrvatski gudački kvartet – sjajan je komorni sastav, dostojan visokog imena kojeg nosi. Vrlo daroviti, kvalitetno školovani, već afirmirani, s urođenim osjećajem za komorno muziciranje, na radost cjelokupne javnosti, udružili su se u imperativ gudačkog kvarteta te zaslužuju biti hrvatski kulturni poslanici pronoseći visoke dosege.“

Ne propustite komorni koncert Hrvatskog gudačkog kvarteta!